Articolul precedent |
Articolul urmator |
257 13 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-08 14:08 |
SM ISO690:2012 GURMEZA, Irina, BULGARU, Viorica, GUTIUM, Olga. Indicii de calitate ai produselor lactate fermentate fabricate din lapte de capră autohton. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Ed. Volumul II, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2017, Volumul II, pp. 17-20. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol. II). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Volumul II, 2017 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Volumul II, Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 17-20 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Scopul lucrării este analiza indicilor de calitate a produselor lactate fermentate fabricate din lapte de capră autohton. Au fost determinat indicii organoleptici, care au prezentat caracteristici de Produs cu însușiri senzoriale agreabile, specifice, bine conturate, nu prezintă defecte perceptibile, indicii fizicochimici au valori apropiate de cele prezentate în documentele normative specifice acestei categorii de produse lactate, indicii microbiologici – numărul total de germeni, ucf/ml produs (pentru iaurt 2x107 – 2,8 x107, chefir 1,9 x107, lapte bătut 1,4 x107, Reajenca 2,9 x107), drojdii prezente doar în chefir 2,1x104ufc/ml, mucegai lipsă. |
||||||
Cuvinte-cheie lapte de capră, indicii microbiologici, factori fiziologici, factori externi |
||||||
|