Indicii de calitate ai produselor lactate fermentate fabricate din lapte de capră autohton
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
257 13
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-08 14:08
SM ISO690:2012
GURMEZA, Irina, BULGARU, Viorica, GUTIUM, Olga. Indicii de calitate ai produselor lactate fermentate fabricate din lapte de capră autohton. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Ed. Volumul II, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2017, Volumul II, pp. 17-20. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol. II).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Volumul II, 2017
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Volumul II, Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017

Indicii de calitate ai produselor lactate fermentate fabricate din lapte de capră autohton


Pag. 17-20

Gurmeza Irina, Bulgaru Viorica, Gutium Olga
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 8 decembrie 2022


Rezumat

Scopul lucrării este analiza indicilor de calitate a produselor lactate fermentate fabricate din lapte de capră autohton. Au fost determinat indicii organoleptici, care au prezentat caracteristici de Produs cu însușiri senzoriale agreabile, specifice, bine conturate, nu prezintă defecte perceptibile, indicii fizicochimici au valori apropiate de cele prezentate în documentele normative specifice acestei categorii de produse lactate, indicii microbiologici – numărul total de germeni, ucf/ml produs (pentru iaurt 2x107 – 2,8 x107, chefir 1,9 x107, lapte bătut 1,4 x107, Reajenca 2,9 x107), drojdii prezente doar în chefir 2,1x104ufc/ml, mucegai lipsă.

Cuvinte-cheie
lapte de capră, indicii microbiologici, factori fiziologici, factori externi