Alimentația în satul lozova, în a doua jumătate a secolului X
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
210 1
Ultima descărcare din IBN:
2023-01-09 15:41
SM ISO690:2012
REȘETNIC, Elena. Alimentația în satul lozova, în a doua jumătate a secolului X. In: Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice.: Anale ştiinţifice ale doctoranzilor şi postdoctoranzilor, Ed. vol.2, 1 octombrie 2018, Chişinău. Chişinău: CEP UPS „I.Creangă”, 2018, Vol. 17, Partea 2, pp. 90-99. ISBN 978-9975-46-394-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice.
Vol. 17, Partea 2, 2018
Conferința "Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice"
vol.2, Chişinău, Moldova, 1 octombrie 2018

Alimentația în satul lozova, în a doua jumătate a secolului X


Pag. 90-99

Reșetnic Elena
 
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chişinău
 
Disponibil în IBN: 14 noiembrie 2022


Rezumat

Articolul studiază bucătăria tradițională din satul Lozova, în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Autorul prezintă informații despre ce fel de bucate folosesc zilnic locuitorii acestui sat, precum și despre produsele alimentare folosite. Când discutăm despre alimentele și tehnologiile folosite, Lozova poate fi încadrată într-o zonă mai largă – zona centrală a regiunii prut-nistrene.

The articol is studying the traditional food in Lozova village, in the second half of XX th century. The author is expounding informations about what food are they using on daily basis, alsoceremonial food. When we are discussing about food and the thechnologies used with it, Lozova can be framed in a larger area – the central zone of the pruto-nistrean region.

Cuvinte-cheie
alimente, rasă, Vin, carne, legume, fructe,

Food, bred, wine, meat, vegetables, fruits