Articolul precedent |
Articolul urmator |
414 27 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-16 20:38 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.87 (3) |
Технология консервирования пищевых продуктов растительного происхождения (94) |
SM ISO690:2012 Înghețata – matrice alimentară pentru produse funcționale cu adaos de pieliță de struguri. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 367-374. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației Vol.9, Partea 1, 2022 |
|||||||
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației" Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022 | |||||||
|
|||||||
CZU: 664.87 | |||||||
Pag. 367-374 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Strugurii recoltați la nivel mondial sunt utilizați în vinificație, iar odată cu dezvoltatea acestei industrii crește și volumul de subproduse, cum ar fi tescovină de struguri, semințe, etc. Aceste produse sunt bogate în polifenoli, taninuri, ș.a. și prezintă interes pentru exploatarea lor ulterioară. Scopul lucrării date este cercetarea posibilității utilizării pieliței de struguri în producerea înghețatei. În rezultatul cercetărilor s-a stabilit că adaosul de pulbere din pielița strugurilor reduce viteza proceselor oxidative în înghețată, contribuind semnificativ la creșterea conținutului total de polifenoli (63,93 - 139,29 mg AG/mL extract) și activității antioxidante (33,63 % pentru proba 10,00 % PS). Fortificarea înghețatei cu pulbere din pielița strugurilor influențează semnificativ culoarea înghețatei elaborate, diferența de culoare variind în limitele ΔE=37,37 - 54,94. |
|||||||
Cuvinte-cheie pieliță de struguri, îngheţată, polifenoli, activitate antioxidantă, grape skin, ice cream, polyphenols, antioxidant activity |
|||||||
|