Articolul precedent |
Articolul urmator |
478 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-25 21:06 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
338.439.6:664.843:635.64 (1) |
Производство продукции и услуг по отраслям народного хозяйства (1504) |
Технология консервирования пищевых продуктов растительного происхождения (94) |
Овощеводство и декоративное садоводство (696) |
SM ISO690:2012 CRUCIRESCU, Diana. Indicii de calitate a conservelor de tomate marinate cu acidifiant din mere . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 335-340. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației Vol.9, Partea 1, 2022 |
||||||
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației" Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022 | ||||||
|
||||||
CZU: 338.439.6:664.843:635.64 | ||||||
Pag. 335-340 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Legumele sunt alimente sănătoase și foarte hrănitoare, dar perisabile, cu un termen de valabilitate foarte scurt. Conservarea acestora ne permite consumul lor pe parcursul anului. Actualmente, o problemă majoră pentru consumatori, în special cu probleme ale tractului gastro-intestinal, reprezintă conservele la prepararea cărora se folosesc acizi sintetici. O sursă de acizi organici naturali pentru industria de conserve ar putea fi merele imature nevalorificate alimentar, acestea fiind deșeuri agroalimentare. În articolul de față sunt determinați indicii de calitate a tomatelor marinate, la prepararea cărora acidul acetic din rețetă a fost substituit în totalitate cu acidifiantul din mere. Rezultatele cercetării au arătat îmbunătățirea caracteristicilor produsului finit. Aciditatea titrabilă și cantitatea se sare au avut valori scăzute, iar conținutul de substanțe uscate hidrosolubile – mărite. Proprietățile senzoriale ale produsului finit au fost ameliorate. |
||||||
Cuvinte-cheie acidifiant din mere, tomate marinate, indicii de calitate, apples acidifier, tomatoes pickles, qulity indices |
||||||
|