Indicii de calitate a conservelor de tomate marinate cu acidifiant din mere
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
478 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-25 21:06
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.439.6:664.843:635.64 (1)
Производство продукции и услуг по отраслям народного хозяйства (1504)
Технология консервирования пищевых продуктов растительного происхождения (94)
Овощеводство и декоративное садоводство (696)
SM ISO690:2012
CRUCIRESCU, Diana. Indicii de calitate a conservelor de tomate marinate cu acidifiant din mere . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 335-340.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1, 2022
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022

Indicii de calitate a conservelor de tomate marinate cu acidifiant din mere

Quality indices of canned food of tomatoes marinated with apple acidifier

CZU: 338.439.6:664.843:635.64

Pag. 335-340

Crucirescu Diana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 octombrie 2022


Rezumat

Legumele sunt alimente sănătoase și foarte hrănitoare, dar perisabile, cu un termen de valabilitate foarte scurt. Conservarea acestora ne permite consumul lor pe parcursul anului. Actualmente, o problemă majoră pentru consumatori, în special cu probleme ale tractului gastro-intestinal, reprezintă conservele la prepararea cărora se folosesc acizi sintetici. O sursă de acizi organici naturali pentru industria de conserve ar putea fi merele imature nevalorificate alimentar, acestea fiind deșeuri agroalimentare. În articolul de față sunt determinați indicii de calitate a tomatelor marinate, la prepararea cărora acidul acetic din rețetă a fost substituit în totalitate cu acidifiantul din mere. Rezultatele cercetării au arătat îmbunătățirea caracteristicilor produsului finit. Aciditatea titrabilă și cantitatea se sare au avut valori scăzute, iar conținutul de substanțe uscate hidrosolubile – mărite. Proprietățile senzoriale ale produsului finit au fost ameliorate.

Vegetables are very healthy and nutritious foods, but they have a very short shelf life. Preserving them allows us to consume them throughout the year. Currently, a major problem for consumers, especially with problems of the gastrointestinal tract, is the cans in the preparation of which synthetic acids are used. A source of natural organic acids for the canning industry could be unripe apples not used in food, being agri-food waste. In this article, the quality indices of marinated tomatoes are determined, in the preparation of which the acetic acid in the recipe has been completely replaced by the apple acidifier. The research results showed the improvement of the characteristics of the finished product. The titratable acidity and the amount of salt were low, and the dry matter content - increased. The sensory properties of the finished product have been improved.

Cuvinte-cheie
acidifiant din mere, tomate marinate, indicii de calitate,

apples acidifier, tomatoes pickles, qulity indices