Some aspects of neutrality in language policy
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
327 3
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-27 01:57
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
81’272 (4)
Языкознание и языки. Лингвистика (5052)
SM ISO690:2012
ŞINGHIREI, Valentina. Some aspects of neutrality in language policy. In: Strategia Securității Uniunii Europene în contextul Metamorfozelor Relațiilor Internaționale, Ed. 2, 22 aprilie 2022, Chişinău. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2022, Vol.2, pp. 55-69. ISBN 978-9975-56-874-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Strategia Securității Uniunii Europene în contextul Metamorfozelor Relațiilor Internaționale
Vol.2, 2022
Conferința "Strategia Securității Uniunii Europene în contextul Metamorfozelor Relațiilor Internaționale"
2, Chişinău, Moldova, 22 aprilie 2022

Some aspects of neutrality in language policy

Câteva aspecte ale neutralității în politica lingvistică

CZU: 81’272

Pag. 55-69

Şinghirei Valentina
 
American University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 9 septembrie 2022


Rezumat

In recent decades, the idea of language neutrality has appeared to be deeply ideological in nature. It is provided for the methodology research, that is scientists cannot attempt to treat language itself as a homogenous entity beyond the group of speakers (typically understood as the ethnic group or the nation) for whom the language represents some policy-related concern. We consider English as a vehicle used to spread a hegemonic and ideological influence on beliefs and practices within English language education. To be concise, here we discuss neutrality only as one broad category that emerges in our close examination how the English language is everyday used today. In this paper, our main points are around three forms of neutrality: prescription, denotation, and uniformity. In particular, to our mind, that it is reasonable to consider language neutrality in terms of two dimensions: that of substance (neutrality regarding which language, what kind of neutrality, and for which group[s]?), and stance (neutrality according to whom and why?)

În ultimele decenii, ideea de neutralitate lingvistică are o natură profund ideologică, deoarece nu este doar o încercare de a trata limba în sine ca o entitate omogenă, ci și grupul de vorbitori (înțeles de obicei ca grup etnic sau națiune) pentru care limbajul reprezintă o preocupare legată de politică. Considerăm limba engleză ca un vehicul folosit pentru a răspândi o influență hegemonică și ideologică asupra credințelor și practicilor în cadrul educației în limba engleză. Pentru a fi conciși, aici discutăm doar neutralitatea ca o categorie largă care reiese în examinarea noastră atentă a modului în care limba engleză este folosită zilnic în prezent. În această lucrare, ne construim punctele principale în jurul a trei forme de neutralitate: prescripție, denotație și uniformitate. În special, se sugerează că este util să se ia în considerare neutralitatea lingvistică în termeni de două dimensiuni: cea a substanței (neutralitate în ceea ce privește ce limbă, ce fel de neutralitate și pentru ce grup(e)?) și poziție (neutralitate în funcție de cine și de ce?) În special, se sugerează că este util să se ia în considerare neutralitatea lingvistică în termeni de două dimensiuni: cea a substanței (neutralitate cu privire la ce limbă, ce fel de neutralitate și pentru ce grup(e)?) și atitudine (neutralitate în funcție de cine și de ce?).

Cuvinte-cheie
English as a neutral language, English language education, foreign language standards, critical discourse analysis, symbolic power, language policies.,

engleza ca limbă neutră, educație în limba engleză, standarde de limbă străină, analiză critică a discursului, putere simbolică, politici lingvistice.