Ameliorarea grâului durum de toamnă
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
592 16
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-16 04:11
SM ISO690:2012
ROTARI, Silvia, GORE, Andrei, LEATAMBORG, Svetlana, BOGDAN, Viorica. Ameliorarea grâului durum de toamnă. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, Ed. 6, 20-21 mai 2022, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tip. Indigou Color, 2022, Ediția 6, pp. 114-118.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 6, 2022
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
6, Bălți, Moldova, 20-21 mai 2022

Ameliorarea grâului durum de toamnă


Pag. 114-118

Rotari Silvia, Gore Andrei, Leatamborg Svetlana, Bogdan Viorica
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 30 mai 2022


Rezumat

At the Institute of Genetics, Physiologic and Plant Protection were created a series of winter durum wheat varieties: Hordeiforme 333 1998, Hordeiforme 335 2000, Auriu 273 2008, Hordeiforme 340 2016, Auriu 2 2020, Sofidurum 2021zoned varieties, and Auriu 1, Auriu 4, Auriu 5, Hordeiforme 3, Leucurum 1, Leucurum 2 etc. Ale these varieties, zoned and non zoned were started by high productivity and resistance to abiotic and biotic factors and good qualitative (glassines, protein and gluten content).

Cuvinte-cheie
durum wheat, common wheat, interspecific hybrids, intraspecific hybrids, selection, variety, hardy.