Dezvoltarea sectorului agroalimentar prin prisma riscurilor și performanțelor
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
359 14
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-26 14:08
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.1:338.2:63-057.2 (1)
Экономическое положение. Конъюнктура. Развитие хозяйственной структуры. Экономический рост (278)
Экономическая политика. Управление и планирование в экономике (432)
Сельское хозяйство. Лесное хозяйство. Охота. Рыбное хозяйство (7387)
SM ISO690:2012
NICOLAESCU, Gheorghe, COTOROS, Inga, COCIORVA, Svetlana, MIDARI, Veronica, NICOLAESCU, Ana, NICOLAESCU, Ana Maria, VOINESCO, Cornelia, PROCOPENCO, Valeria, NOVAC, Tatiana. Dezvoltarea sectorului agroalimentar prin prisma riscurilor și performanțelor. In: Cadastru și Drept, 30 septembrie - 1 octombrie 2021, Maximovca. Chişinău Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2022, Vol.55, pp. 178-185. ISBN 978-9975-64-271-2; 978-9975-64-328-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Cadastru și Drept
Vol.55, 2022
Conferința "Reglementarea utilizării resurselor naturale: realizări și perspective"
Maximovca, Moldova, 30 septembrie - 1 octombrie 2021

Dezvoltarea sectorului agroalimentar prin prisma riscurilor și performanțelor

CZU: 338.1:338.2:63-057.2

Pag. 178-185

Nicolaescu Gheorghe1, Cotoros Inga12, Cociorva Svetlana1, Midari Veronica1, Nicolaescu Ana1, Nicolaescu Ana Maria12, Voinesco Cornelia1, Procopenco Valeria1, Novac Tatiana1
 
1 Universitatea Agrară de Stat din Moldova,
2 Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 9 ianuarie 2022


Rezumat

The agri-food sector in the Republic of Moldova is a strategic for the national economy. In 2020, a study was conducted on the factors influencing the development of enterprises in the agri-food sector in the Republic of Moldova.
The study was conducted by interviewing 69 companies from agri-food sector from 10 administrative regions of Moldova.
As a result of the study it was established:
- economic factors / risks obtained an average rating of 4.3 points on the scale of 5 pt.;
- technical and technological factors / risks obtained an average rating of 4.2 points on the scale of 5 pt.;
- ecological factors / risks obtained an average rating of 4.2 points on the scale of 5 pt.;
- legislative-legal factors / risks obtained an average rating of 4.1 points on the scale of 5 pt.;
- information factors / risks obtained an average rating of 4.2 points on the scale of 5 pt.;
- moral factors / risks obtained an average rating of 4.3 points on the scale of 5 pt.



Cuvinte-cheie
Agriculture, development, enterprise, horticulture, Influencing factors