Articolul precedent |
Articolul urmator |
541 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-25 14:40 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
665.324.32:664.3 (1) |
Масла. Жиры. Воски. Клеящие вещества. Смолы. Камеди (111) |
Производство пищевых жиров и масел. Пищевые жиры и масла, маргарин (22) |
SM ISO690:2012 PITUȘCAN, Alina, MELENTIEV, Eugenia, ARSENE, Ion. Valorificarea indicilor fizicochimici de calitate a uleiului de in și studiul modificării oxidative la procesarea termică a uleiului. In: Învăţământ superior: tradiţii, valori, perspective: Științe Exacte și ale Naturii și Didactica Științelor Exacte și ale Naturii, 1-2 octombrie 2021, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea de Stat din Tiraspol, 2021, Vol. 1, pp. 128-135. ISBN 978-9975-76-361-5. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Învăţământ superior: tradiţii, valori, perspective Vol. 1, 2021 |
||||||
Conferința "Învăţământ superior: tradiţii, valori, perspective" Chişinău, Moldova, 1-2 octombrie 2021 | ||||||
|
||||||
CZU: 665.324.32:664.3 | ||||||
Pag. 128-135 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Uleiurile vegetale la etapa actuală sunt cele mai utilizate componente alimentare, care determină calitatea nutritivă, valoarea energetică a unei diete bine echilibrată. Dieta umană cuprinde trei grupe de macronutrienți (proteine, lipide, carbohidrați) și un număr mare de micronutrienți (antioxidanti, vitamine, minerale), de aceea este necesar de o aprovizionare adecvată cu aceste componente [1-3]. În lucrare sunt examinate rezultatele experimentului privitor la valorificarea indicelor fizico-chimici de calitate a uleiului stocat din semințele de in și la modificările oxidative ale componenților uleiului în timpul procesării termice a alimentelor. |
||||||
Cuvinte-cheie semințe și ulei de in, antioxidanţi, polifenoli, lignani, valoarea nutritivă, Valoarea calorică, flax seeds and oil, antioxidants, polyphenols, lignans, nutritional value, caloric value |
||||||
|