Procedee de prelucrare a drojdiei de bere reziduale
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
317 13
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-23 22:45
SM ISO690:2012
GOLOVENCO, Victor. Procedee de prelucrare a drojdiei de bere reziduale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 531-532. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Procedee de prelucrare a drojdiei de bere reziduale


Pag. 531-532

Golovenco Victor
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

Drojdia de bere este bogată în proteine, aminoacizi, vitamine solubile în apă (tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, vitamina B12 şi piridoxină), care reprezintă de asemenea o sursă bogată de minerale, crom (mineral esențial care ajută organismul să menţină un nivel normal de zahăr în sânge), cupru, zinc, selenium. In lucrare se propun procedee de prelucrare a drojdiei de bere reziduale care poate fi folosite in industria alimentara, cosmetica si medicina. Drojdia de bere este un nutrient general complex, un regenerator metabolic, un supliment alimentar recomandat pentru toate vârstele, având aplicații medicale multiple, fiind un factor important pentru sănătatea umană. Lucrarea prezintă studiul procedeelor de prelucrare a drojdiei de bere reziduale.

Cuvinte-cheie
Procedee de uscare, drojdie de bere, instalație de uscare cu tambur.