Articolul precedent |
Articolul urmator |
292 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-01-20 15:14 |
SM ISO690:2012 GLODEANU, Doina, RUBANOVICI, Vladislav. Caracteristica igienică a producerii laptelui la ferma de vaci ,,Glodul-Alb’’ din satul Rezina. In: Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători, 20 septembrie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP ”Medicina”, 2018, p. 65. ISBN 978-9975-82-103-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători 2018 | |||||
Conferința "Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători" Chișinău, Moldova, 20 septembrie 2019 | |||||
|
|||||
Pag. 65-65 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Cantitatea de materie primă a fost de: 89080 l/an în anul 2014, 95000 l/an în anul 2015, 80350 l/an – 2016 și 77610 l/an în 2017. Grăsimea laptelui în perioada de iarna a constituit în mediu – 5,5%, în perioada de primăvară – 3,9%, în perioada de vară – 3,1% și cea de toamnă – 4,1%. Aciditatea laptelui a constituit 17 oT pentru sezonul de iarnă, 18 oT pentru sezonul de primăvară, 20 oT pentru sezonul de vară și 18 oT pentru cel de toamnă. Densitatea laptelui a variat de la 1,024 g/cm3 în perioada de iarnă până la 1,027 g/cm3 în perioada de vară. Efectuarea investigațiilor la Mastitis test a constituit a câte un caz în perioada de iarnă și toamnă și 8 cazuri în perioada de vară. |
|||||
Cuvinte-cheie igienă, lapte, hygiene, milk |
|||||
|