Caracteristica igienică a producerii laptelui la ferma de vaci ,,Glodul-Alb’’ din satul Rezina
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
292 1
Ultima descărcare din IBN:
2022-01-20 15:14
SM ISO690:2012
GLODEANU, Doina, RUBANOVICI, Vladislav. Caracteristica igienică a producerii laptelui la ferma de vaci ,,Glodul-Alb’’ din satul Rezina. In: Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători, 20 septembrie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP ”Medicina”, 2018, p. 65. ISBN 978-9975-82-103-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători 2018
Conferința "Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători"
Chișinău, Moldova, 20 septembrie 2019

Caracteristica igienică a producerii laptelui la ferma de vaci ,,Glodul-Alb’’ din satul Rezina

The hygienic characteristics of milk production in "Glodul-Alb" cow farma from village Rezina


Pag. 65-65

Glodeanu Doina, Rubanovici Vladislav
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
Disponibil în IBN: 11 mai 2021


Rezumat

Cantitatea de materie primă a fost de: 89080 l/an în anul 2014, 95000 l/an în anul 2015, 80350 l/an – 2016 și 77610 l/an în 2017. Grăsimea laptelui în perioada de iarna a constituit în mediu – 5,5%, în perioada de primăvară – 3,9%, în perioada de vară – 3,1% și cea de toamnă – 4,1%. Aciditatea laptelui a constituit 17 oT pentru sezonul de iarnă, 18 oT pentru sezonul de primăvară, 20 oT pentru sezonul de vară și 18 oT pentru cel de toamnă. Densitatea laptelui a variat de la 1,024 g/cm3 în perioada de iarnă până la 1,027 g/cm3 în perioada de vară. Efectuarea investigațiilor la Mastitis test a constituit a câte un caz în perioada de iarnă și toamnă și 8 cazuri în perioada de vară.

The amount of raw material was: 89080 l/per year in 2014, 95,000 l/year in 2015, 80350 l/year – 2016 and 77610 l/year in 2017. The milk fat content amounted to 5.5% in winter, in spring – 3.9%, in summer – 3.1%, and in autumn – 4.1%. The acidity of the milk constituted 17 oT in winter, 18 oT in spring, 20 oT in summer and 18 oT in autumn. The density of milk ranged from 1.024 g/cm3 in winter to 1.027 g/cm3 in summer. The investigations performed for the Mastitis test has constituted of one case in winter and autumn and 8 cases in summer.

Cuvinte-cheie
igienă, lapte,

hygiene, milk