Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
430 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-22 21:31
SM ISO690:2012
MOGA, Victoria, MIJA, Nina, PALADI, Daniela. Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe. In: International Conference of Young Researchers , Ed. 8, 11-12 noiembrie 2010, Chişinău. Chişinău: Tipogr. Simbol-NP SRL, 2010, Ediția 8, p. 77. ISBN 978-9975-9898-4-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
International Conference of Young Researchers
Ediția 8, 2010
Conferința "International Conference of Young Researchers "
8, Chişinău, Moldova, 11-12 noiembrie 2010

Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe


Pag. 77-77

Moga Victoria, Mija Nina, Paladi Daniela
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 5 mai 2021


Rezumat

Chimizarea intensă a proceselor de fabricație impune necesitatea elaborării unor produse alimentare de protecție cu calități detoxifiante [5]. Preparatele gelifiante (marmeladele, jeleurile) sunt produse utilizate tradițional în alimentația curativă și profilactică [4,5]. Un compartiment important în estimarea calităților acestora este determinarea indicilor reologici [1, 2, 3, 4]. În cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune „Stanley” și soiul de vișine „Șpanka”. În rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor indici reologici: rezistența la deformare Rdef, Pa; efort maxim de deformare ϴdef, Pa; viscozitate efectivă η, Pa*s; coeficient de temperatură a viscozității efective ɑηefect, Pa*s/°C. Rezultatele estimării indicilor reologici a jeleurilor din fructe permit să fie prognozate potențialul de gelificare a pectinelor din fructe și optimizate rețetele de preparare a jeleurilor.

Cuvinte-cheie
preparate gelifiante, indici relogici, rezistența la deformare

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Moga, V.</dc:creator>
<dc:creator>Mija, N.</dc:creator>
<dc:creator>Paladi, D.V.</dc:creator>
<dc:date>2010</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>Chimizarea intensă a proceselor de fabricație impune necesitatea elaborării unor produse alimentare de protecție cu calități detoxifiante [5]. Preparatele gelifiante (marmeladele, jeleurile) sunt produse utilizate tradițional &icirc;n alimentația curativă și profilactică [4,5]. Un compartiment important &icirc;n estimarea calităților acestora este determinarea indicilor reologici [1, 2, 3, 4]. &Icirc;n cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune &bdquo;Stanley&rdquo; și soiul de vișine &bdquo;Șpanka&rdquo;. &Icirc;n rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor indici reologici: rezistența la deformare Rdef, Pa; efort maxim de deformare ϴdef, Pa; viscozitate efectivă &eta;, Pa*s; coeficient de temperatură a viscozității efective ɑ&eta;efect, Pa*s/&deg;C. Rezultatele estimării indicilor reologici a jeleurilor din fructe permit să fie prognozate potențialul de gelificare a pectinelor din fructe și optimizate rețetele de preparare a jeleurilor.</p></dc:description>
<dc:source>International Conference of Young Researchers  (Ediția 8) 77-77</dc:source>
<dc:subject>preparate gelifiante</dc:subject>
<dc:subject>indici relogici</dc:subject>
<dc:subject>rezistența la deformare</dc:subject>
<dc:title>Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>