Articolul precedent |
Articolul urmator |
382 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-08-23 00:02 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
338.439.6(100) (4) |
Производство продукции и услуг по отраслям народного хозяйства (1504) |
SM ISO690:2012 CAZACU, Vitalie. Securitatea alimentară în contextul reglementării multilaterale a relațiilor economice externe. In: Performanţa în educaţie: factor-cheie în asigurarea securităţii umane, 9-10 octombrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Academia de Administrare Publică, 2020, pp. 184-190. ISBN 978-9975-3492-0-8. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Performanţa în educaţie: factor-cheie în asigurarea securităţii umane 2020 | ||||||
Conferința "Performanţa în educaţie: factor-cheie în asigurarea securităţii umane" Chişinău, Moldova, 9-10 octombrie 2020 | ||||||
|
||||||
CZU: 338.439.6(100) | ||||||
Pag. 184-190 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Problema securității alimentare este una complexă și globală, de prioritate maximă pentru asigurarea stabilității pe plan mondial. Ea este strâns legată de alimentația populației, dezvoltarea producției agricole și utilizarea resurselor. Alimentația trebuie privită atât sub aspectul cantitativ cât și calitativ al produselor alimentare disponibile. Lipsa alimentelor de bază în anumite părți ale lumii duce la foamete, aceasta fiind o problemă majoră a securității alimentare. Doar cooperarea internațională la nivelul tuturor statelor va putea conduce la găsirea unor soluții optime ale acestei probleme globale. |
||||||
Cuvinte-cheie OMC, FAO, OECD, GATT, food security, globalisation, world economy, economic policy, sustainable development |
||||||
|