Articolul precedent |
Articolul urmator |
482 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-27 15:19 |
SM ISO690:2012 VĂDĂNESCU, Natalia. Fructele unabi – ingredient alimentar funcțional. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 471-472. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2020 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 471-472 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În prezent, în tenologia alimentelor o mare importanță se acordă utilizării produselor îmbogățite cu substanțe biologic active de origine vegetală. Un produs de perspectivă de origine vegetală cu aceste caracteristici constituie fructele unabi - arbore foios, ce crește în multe regiuni subtropicale de pe glob, inclusiv în Republica Moldova. Fructele unabi conțin zahăr, acizi organizi, tanină, subtanțe proteice, pectin, fier, iod și altele ceea ce determină posibilitatea utilizării în procucerea alimentelor cu valoare nutritivă ridicată. |
||||||
Cuvinte-cheie ziziphus, fructe soiuri, Selecţie, beneficii, procesare |
||||||
|