Fructele unabi – ingredient alimentar funcțional
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
482 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-27 15:19
SM ISO690:2012
VĂDĂNESCU, Natalia. Fructele unabi – ingredient alimentar funcțional. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 471-472. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Fructele unabi – ingredient alimentar funcțional


Pag. 471-472

Vădănescu Natalia
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

În prezent, în tenologia alimentelor o mare importanță se acordă utilizării produselor îmbogățite cu substanțe biologic active de origine vegetală. Un produs de perspectivă de origine vegetală cu aceste caracteristici constituie fructele unabi - arbore foios, ce crește în multe regiuni subtropicale de pe glob, inclusiv în Republica Moldova. Fructele unabi conțin zahăr, acizi organizi, tanină, subtanțe proteice, pectin, fier, iod și altele ceea ce determină posibilitatea utilizării în procucerea alimentelor cu valoare nutritivă ridicată.

Cuvinte-cheie
ziziphus, fructe soiuri, Selecţie, beneficii, procesare