Evaluarea intensității culorii iaurtului cu fructe
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
490 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-04 17:48
SM ISO690:2012
CUȘMENCO, Tatiana. Evaluarea intensității culorii iaurtului cu fructe. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 407-410. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Evaluarea intensității culorii iaurtului cu fructe


Pag. 407-410

Cușmenco Tatiana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

Potențialul de colorare a antocianelor din pireul de fructe de aronia, piersici, zmeure, căpșuni și mere a fost studiat în iaurtul din lapte de vacă și de capră. Analizînd rezultatele evaluării culorii iaurtului conform sistemului CIELAB s-au obținut valori ΔE< 5 pentru probele P6 și P12 și valori ΔE maxime pentru P2 și P8.S-a determinat în toate probele de iaurtvalorileconținutului total de antociani care au variatȋntre 6,53 – 47,92 mg 100g -1. Cel mai mare conținut de antociani identificat a fost determinat în proba P2 și P8 (47,92 mg 100g -1), urmat de P4 și P10 (45,28 mg 100g -1), proba P3 și P9 (36,15 mg 100g -1). Cel mai redus onţinut total de antociane a fost determinat pentru P6 și P12 (6,53 mg 100g -1).

Cuvinte-cheie
nuanță, pigmenți, spectru vizibil, stabillitate, coloranti