Conținutul de compuși fenolici în agrimoniae herba
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
542 1
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-12 14:46
SM ISO690:2012
COJOCARU-TOMA, Maria, SOLOVIOV, Mihail. Conținutul de compuși fenolici în agrimoniae herba. In: Farmacia secolului XXI – Între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială: Congresul Naţional de Farmacie, 26-29 septembrie 2018, București. București, România: Societatea de Stiințe Farmaceutice din România, 2018, Ediția a XVII-a, p. 142. ISSN 2537-2823.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Farmacia secolului XXI – Între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială
Ediția a XVII-a, 2018
Congresul "Farmacia secolului XXI – Între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială"
București, Romania, 26-29 septembrie 2018

Conținutul de compuși fenolici în agrimoniae herba

The phenolic compounds contents in agrimoniae herba


Pag. 142-142

Cojocaru-Toma Maria1, Soloviov Mihail2
 
1 Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“,
2 Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale
 
Disponibil în IBN: 18 iunie 2020



Teza

Obiectivul studiului. Pornind de la ideea că una din direcțiile actuale de dezvoltare a industriei farmaceutice este utilizarea extractelor
din plante medicinale, lucrarea dată prezintă cercetări derulate în scopul determinării conținutului total de polifenoli și
flavonoide în Agrminoniae herba, în dependență de concentrația alcoolului etilic (30-90%).
Material și metode. Produsul vegetal Agrminoniae herba s-a colectat din coleția Centrului Științific de Cultivare a Plantelor Medicinale
a USMF “Nicolae Testemițanu”. Extractele hidroalcoolice s-au obținut prin fierbere în alcool etilic (30-90%) la refrigerent.
Conținutul total de polifenoli s-a determinat spectrofotometric, după Folin-Ciocalteu, flavonoidele cu clorură de aluminiu, utilizând
spectrofotometru Metertech UV/VIS SP 8001.
Rezultate. Conținutul maximal de comuși fenolici, exprimat în acid galic consituie 12,45% pentru Agrimoniae herba în extractul
hidroetanolic de 50% și 3,47% pentru flavonoide, exprimat în rutozidă, în extractul hidroetanolic de 60%.
Concluzii. Conținutul total de polifenoli și flavonoide este variat, fiind în strânsă corelare cu metoda de extracție aplicată și concentrația
extragentului utilizat (pentru alcool etilic 50-60%.)



The objective of the study. Starting from the idea that one of the current directions of development of the pharmaceutical industry
is the using the extracts of medicinal plants, this paper presents research carried out in order to determine the total phenolic content
and flavonoids în Argimoniae herba, depending of the concentration of ethyl alcohol (30-90%).
Material and methods. Vegetable product Argimoniae herba was harvested from the collection of the Scientific Center of Medicinal
Plants Cultivation of Nicolae Testemitanu SUMPh. Hydroalcoholic extracts were obtained by boiling in ethyl alcohol (30-90%) at the
refrigerant.
The total phenolic content for analyzed samples was assessed spectrophotometrically by Folin-Ciocalteu method, flavonoids by
aluminium cloride using a Metertech UV/VIS SP 8001 spectrophotometer.
Results. The maximum content of phenolic compounds, expressed in gallic acid constitutes 12,45% for Agrimoniae herba in 50%
hydroethanol extract and 3,47% for flavonoids, expressed in rutoside, in the 60% hydroethanol extract.
Conclusion. The total content of polyphenols and flavonoids are varies, being closely correlated with the extraction method applied
and the concentration of the extragents used (for ethyl alcohol 50-60%).


Bibliografia/Bibliography
1.Mirjana Z., Muruzovi C. et al. Extracts of Agrimonia eupatoria L. as sources of biologically active compounds and evaluation of
their antioxidant, antimicrobial, and antibiofilm activities. Journal of food and drug analysis. 2016 (24), p. 539-547.