Evoluţia acizilor organici şi a glucidelor în struguri
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
513 16
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-12 14:00
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.86:664.856 (2)
Виноградарство, виноградные лозы и виноградники (624)
Технология консервирования пищевых продуктов растительного происхождения (94)
SM ISO690:2012
GOLUBI, Roman. Evoluţia acizilor organici şi a glucidelor în struguri. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 1(55), pp. 34-37. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1(55) / 2015 / ISSN 1857-3142

Evoluţia acizilor organici şi a glucidelor în struguri

CZU: 634.86:664.856

Pag. 34-37

Golubi Roman
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 15 aprilie 2020


Rezumat

The importance of cultivating grapes for the economy of Republic Moldova was presented and it is established that Vitis Labrusca varieties, unsolicited în winemaking, can serve raw material to obtain non-alcoholic foods. Detailed study of the main nutrients evolution in grape was performed by applying HPLC and UV-VIS spectrophotometry methods. The experimental results showed during ripening a signifi cant reduction of organic acids – malic, tartaric, citric and an intense accumulation of sugars – fructose and glucose in berries juice. Depending on the content of these components deciding the begin of grape harvest in the manufacture of expected food: acidulants and juices.

Cuvinte-cheie
grapes organic acids, sugars, acidulants