Articolul precedent |
Articolul urmator |
1078 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-27 16:02 |
SM ISO690:2012 ŢĂRNĂ, Ruslan, BERNIC, Mircea, BĂLAN, Iu., RĂDUCAN, M., MELENCIUC, Mihail. Research of technological properties of corn groats. In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 2, 16-18 octombrie 2014, Chişinău. Chisinau, Republic of Moldova: Tehnica-Info, 2014, pp. 112-115. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry 2014 | ||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 2, Chişinău, Moldova, 16-18 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
Pag. 112-115 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare se prezintă cercetările proprietăţilor tehnologice ale crupelor de porumb. Ne–am propus să urmărim extracţia de crupe la măcinarea hibridului de porumb “Porumbeni–351” din subspecia Zea Mays Indurata, conţinutul de proteine, precum şi proprietăţile tehnologice ale crupelor obţinute prin gradul de fierbere şi creşterea de volum la fierbere. Analizând rezultatele obţinute în urma cercetărilor se poate de concluzionat, că proprietăţile tehnologice ale crupelor de porumb se pot corela perfect cu conţinutul stratului sticlos în endospermul bobului şi sunt influenţate direct de dimensiunile granulometrice ale particulelor. |
||||||
Cuvinte-cheie corn grain, groats, boiling degree |
||||||
|