Research of technological properties of corn groats
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
1078 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-27 16:02
SM ISO690:2012
ŢĂRNĂ, Ruslan, BERNIC, Mircea, BĂLAN, Iu., RĂDUCAN, M., MELENCIUC, Mihail. Research of technological properties of corn groats. In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 2, 16-18 octombrie 2014, Chişinău. Chisinau, Republic of Moldova: Tehnica-Info, 2014, pp. 112-115.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Modern Technologies in the Food Industry 2014
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry"
2, Chişinău, Moldova, 16-18 octombrie 2014

Research of technological properties of corn groats


Pag. 112-115

Ţărnă Ruslan, Bernic Mircea, Bălan Iu., Răducan M., Melenciuc Mihail
 
Technical University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 31 martie 2020


Rezumat

În lucrare se prezintă cercetările proprietăţilor tehnologice ale crupelor de porumb. Ne–am propus să urmărim extracţia de crupe la măcinarea hibridului de porumb “Porumbeni–351” din subspecia Zea Mays Indurata, conţinutul de proteine, precum şi proprietăţile tehnologice ale crupelor obţinute prin gradul de fierbere şi creşterea de volum la fierbere. Analizând rezultatele obţinute în urma cercetărilor se poate de concluzionat, că proprietăţile tehnologice ale crupelor de porumb se pot corela perfect cu conţinutul stratului sticlos în endospermul bobului şi sunt influenţate direct de dimensiunile granulometrice ale particulelor.

Cuvinte-cheie
corn grain, groats, boiling degree