Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
721 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-12 13:01 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
613.62:637.52 (1) |
Riscuri privind sănătatea muncii. Igiena şi sănătatea muncii (71) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
SM ISO690:2012 PÎNZARU, Iurie. Particularitățile factorilor de risc profesionali din mediul ocupațional de la întreprinderile de procesare a cărnii. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2019, nr. 4(82), pp. 215-219. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 4(82) / 2019 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 613.62:637.52 | ||||||
Pag. 215-219 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În urma cercetărilor științii ce s-a stabilit că mediul ocupațional la întreprinderile de prelucrare a cărnii este format dintr-un complex de factori de risc profesionali: microclimat nefavorabil, nivel sporit de zgomot și iluminare insui cientă. Evaluarea indicatorilor temperaturii la locurile de muncă ale angajaților denotă necorespunderea lor în 54,8% cazuri, ai umidității relative a aerului – în 84,0%, ai iluminării – în 42,7%, ai zgomotului – în 31,8% cazuri. |
||||||
Cuvinte-cheie întreprinderi de prelucrare a cărnii, factori de risc profesionali, mediu ocupaţional, microclimat nefavorabil, nivel sporit de zgomot, iluminare insui cientă, Meat processing enterprises, occupational risk factors, working environment, unfavorable microclimate, increased noise level, insui cient lighting, мясоперерабатывающие предприятия, профессиональные факторы риска, производственная среда, неблагоприятный микроклимат, повышенный уровень шума, недостаточное освещение |
||||||
|