Conţinutul aminoacizilor în mierea de floarea-soarelui
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
592 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-05 22:31
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
638.162 (23)
Întreținerea, creșterea și utilizarea insectelor și a altor astropode (159)
SM ISO690:2012
EREMIA, Nicolae, MIHAILOVA (NEICOVCENA), Iulia. Conţinutul aminoacizilor în mierea de floarea-soarelui. In: Ştiinţă, educaţie, cultură , Ed. 1, 15 februarie 2019, Comrat. Comrat, Republica Moldova: Universitatea de Stat din Comrat, 2019, Vol.1, pp. 109-113. ISBN 978-9975-3246-7-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţă, educaţie, cultură
Vol.1, 2019
Conferința "Ştiinţă, educaţie, cultură"
1, Comrat, Moldova, 15 februarie 2019

Conţinutul aminoacizilor în mierea de floarea-soarelui

CZU: 638.162

Pag. 109-113

Eremia Nicolae1, Mihailova (Neicovcena) Iulia2
 
1 Universitatea Agrară de Stat din Moldova,
2 Universitatea de Stat din Comrat
 
 
Disponibil în IBN: 25 martie 2020


Rezumat

The paper presents the results of the study of amino acid content in honey sunflower. It was found that the highest share of proline was 0,303 mg / g (29,19%) of the total amount, with glutamic acid - 0,125 mg / g (12,04%), aspartic acid - 0,107 mg / g (10.31%) and taurie - 0.080 mg / g (7.71%). It was revealed that the total amount of free amino acids per gram of sunflower honey constitutes 1.013 mg/g, non-essential amino acids – 0.653 mg/g, essential – 0.272 mg/g, immunoactive amino acids – 0.382 mg/g, glycogen – 0.283 mg/g, ketogens – 0.180 mg/g, proteinogens – 0.925 mg/g.

Cuvinte-cheie
honey sunflower, amino acid