Analiza complexă a proceselor technologice automatizate de răcire a laptelui, eficiente din punct de vedere energetic
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
768 15
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-14 08:22
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.13.02 (6)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304)
SM ISO690:2012
CUŞNIR, Mihail, VOLCONOVICI, Liviu, VOLCONOVICI, Augustin, UCEVATCHIN, Alexandru, CUŞNIR, Natalia, SLIPENCHI, Victorin, DAICU, Anatolie, VOLCONOVICI, Onorin, POPA, Alexandru. Analiza complexă a proceselor technologice automatizate de răcire a laptelui, eficiente din punct de vedere energetic. In: Inginerie agrară şi transport auto, 4-5 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol.51, pp. 374-381. ISBN 978-9975-64-300-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inginerie agrară şi transport auto
Vol.51, 2018
Simpozionul "Realizări și perspective în ingineria agrară și transport auto"
Chișinău, Moldova, 4-5 octombrie 2018

Analiza complexă a proceselor technologice automatizate de răcire a laptelui, eficiente din punct de vedere energetic

CZU: 637.13.02

Pag. 374-381

Cuşnir Mihail, Volconovici Liviu, Volconovici Augustin, Ucevatchin Alexandru, Cuşnir Natalia, Slipenchi Victorin, Daicu Anatolie, Volconovici Onorin, Popa Alexandru
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 26 februarie 2020


Rezumat

The milk processing lines structure considerably differ from one another and depend on casual factors that change over time: cow productivity, technology approached, architectural and planning solutions, hygienic-sanitary conditions, geographical positioning of the farm. The analysis of the main operating regimes of the elements of the milk processing lines showed that the increase of the level of automation and unification, together with the decrease of the volume of energy and of the work in the process of its processing, can be achieved through the functional and structural organization of lines according to the modular principle of applying new, energy efficient technical means using the natural air and water cooling and by creating of electrical equipment system unified facility with a flexible hierarchical structure and with the possibility of rebuilding them case of modification of the technological tasks

Cuvinte-cheie
milk cooling, operating regimes, milk processing, automation and unification, modular principle, electrical equipment system.