Rolul componenţilor de productivitate a spicului în formarea masei boabelor per spic la grâu (triticum aestivum l.)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
800 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-12 17:05
SM ISO690:2012
LUPAŞCU, Galina, GAVZER, Svetlana. Rolul componenţilor de productivitate a spicului în formarea masei boabelor per spic la grâu (triticum aestivum l.). In: Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor, 6 septembrie 2018, Pașcani. Pașcani: 2018, pp. 274-282.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor 2018
Conferința "Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor"
Pașcani, Moldova, 6 septembrie 2018

Rolul componenţilor de productivitate a spicului în formarea masei boabelor per spic la grâu (triticum aestivum l.)


Pag. 274-282

Lupaşcu Galina, Gavzer Svetlana
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 31 ianuarie 2020


Rezumat

The degree of root rot attack has shown a high variability in parental forms and F1 hybrids of common wheat winter. Based on the degree and orientation of the dominance (+/-) it was found that both attributes - resistance and susceptibility are both inherited by the dominant and recessive way, the response to the pathogen strongly is influenced by the parental form of the F1 hybrid. Isolation of basal fungi from common wheat strains with rotting symptoms, and their macro- and microscopic analysis, demonstrated that the Fusarium and Drechslera species recorded the highest frequency in the fungal complex of causative agents of the disease.

Cuvinte-cheie
Wheat, Productivity, structural elements, spic, maternal factor, environmental factors