Evaluarea organoleptică a semifabricatelor din carne tocată cu componente vegetale
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
591 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-01 12:54
SM ISO690:2012
GRUMEZA-CLEFOS, Irina, BORȘ, Alexandra, ŢURCAN, Ana, MÎRZA, Tatiana. Evaluarea organoleptică a semifabricatelor din carne tocată cu componente vegetale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 500-504. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Evaluarea organoleptică a semifabricatelor din carne tocată cu componente vegetale


Pag. 500-504

Grumeza-Clefos Irina1, Borș Alexandra1, Ţurcan Ana1, Mîrza Tatiana2
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 28 ianuarie 2020


Rezumat

Prezenta lucrare include rezultatele studiului de înlocuire a cărnii de ovine şi pasăre cu şrot de nuci, șrot din seminţe de dovleac, șrot din semințe de susan şi fibre alimentare de grâu, pentru obţinerea semifabricatelor din carne tocată, conservate prin frig. A fost determinaţi indicii organoleptici a mostrelor experimentale prin aplicarea a 3 metode de evaluare organoleptică. S-a constatat că înlocuirea cărnii cu componente vegetale – şroturi şi fibre alimentare de grâu îmbunătăţesc indicatorii organoleptici conferind produsului finit gust şi miros plăcut, consistență elastică și suculență fină.

Cuvinte-cheie
semifabricate din carne tocată, carne de ovină, carne de pasăre, componente vegetale, Şrot, fibre alimentare de grâu, evaluare organoleptică