Articolul precedent |
Articolul urmator |
591 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-01 12:54 |
SM ISO690:2012 GRUMEZA-CLEFOS, Irina, BORȘ, Alexandra, ŢURCAN, Ana, MÎRZA, Tatiana. Evaluarea organoleptică a semifabricatelor din carne tocată cu componente vegetale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 500-504. ISBN 978-9975-45-588-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2019 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019 | ||||||
|
||||||
Pag. 500-504 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Prezenta lucrare include rezultatele studiului de înlocuire a cărnii de ovine şi pasăre cu şrot de nuci, șrot din seminţe de dovleac, șrot din semințe de susan şi fibre alimentare de grâu, pentru obţinerea semifabricatelor din carne tocată, conservate prin frig. A fost determinaţi indicii organoleptici a mostrelor experimentale prin aplicarea a 3 metode de evaluare organoleptică. S-a constatat că înlocuirea cărnii cu componente vegetale – şroturi şi fibre alimentare de grâu îmbunătăţesc indicatorii organoleptici conferind produsului finit gust şi miros plăcut, consistență elastică și suculență fină. |
||||||
Cuvinte-cheie semifabricate din carne tocată, carne de ovină, carne de pasăre, componente vegetale, Şrot, fibre alimentare de grâu, evaluare organoleptică |
||||||
|