Estimarea modificării proprietăţilor fizico-chimice ale fructelor de pădure la depozitare şi procesare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
573 16
Ultima descărcare din IBN:
2023-08-03 12:02
SM ISO690:2012
SANDULACHI, Elisaveta, TATAROV, Pavel, CROITOR, Dumitru, PRUTEANU, Nicolae. Estimarea modificării proprietăţilor fizico-chimice ale fructelor de pădure la depozitare şi procesare. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 25 iunie 2010, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2010, Vol. 24 (1), pp. 173-178. ISBN 978-9975-64-191-3 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 24 (1), 2010
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor"
Chișinău, Moldova, 25 iunie 2010

Estimarea modificării proprietăţilor fizico-chimice ale fructelor de pădure la depozitare şi procesare


Pag. 173-178

Sandulachi Elisaveta, Tatarov Pavel, Croitor Dumitru, Pruteanu Nicolae
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
Disponibil în IBN: 11 ianuarie 2020


Rezumat

In this article are elucidated the results of the experimental research connected with the oxido-reducing state of strawberries and raspberries in different level of ripeness. Here are presented: physic-chemical composition of the investigated samples, dry matte content, pH, anthocyanin content, polyphenols, ascorbic acid and K coefficient, which evidence oxido-reducing state of berries. It has been studied, also, the oxidoreducing state of this berries during storage condition. It was found that berries are rich in  bioantioxidants. From  physico-chemical point of view these fruits are in a reduced state, characterized by high values of index K. Biological value expressed by the oxidation-reducing state of berries depends on the ripeness level. Samples spectral analysis  showed that depreciation of strawberries aspect and appearance of brown color is determined by  anthocyans and  polyphenols degradation and brown compounds formation. 

Cuvinte-cheie
bioantioxidant, Anthocyanins, ascorbic acid, reducing state coefficient, degree of ripeness