Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1401 138
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-16 18:05
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
640.43:005.52(478) (1)
Tipuri de gospodărie (58)
Operații în management. Direcții (301)
SM ISO690:2012
TABUNȘCIC, Olga. Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică. In: Economica, 2019, nr. 4(110), pp. 19-33. ISSN 1810-9136.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Economica
Numărul 4(110) / 2019 / ISSN 1810-9136

Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică

Public Food Sector Economic Situation Analysis

CZU: 640.43:005.52(478)
JEL: L83, M00.

Pag. 19-33

Tabunșcic Olga
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 5 ianuarie 2020


Rezumat

Serviciile de alimentație publică prezintă un interes deosebit în dezvoltarea economică și socială a țării. În articolul de față, este efectuată analiza economică a sectorului de alimentaţie publică din Republica Moldova, în perioada 2014-2018. Sunt prezentate și analizate în dinamică date, precum: numărul de restaurante, cota de piață a serviciilor de alimentație, numărul de întreprinderi în funcție de mărimea acestora, numărul de angajați din întreprinderi, numărul mediu de angajați la o unitate de alimentație în funcție de mărimea acesteia, evoluția numărului de angajați, câștigul salarial mediu brut lunar în sectorul respectiv, repartizarea populației ocupate în domeniul serviciilor de alimentație publică și alți indicatori ai activității întreprinderilor din alimentația publică, ce au permis identificarea mai multor probleme, existente, în etapa actuală, în acest sector al economiei naționale

Public food services represent a particular interest in the economic and social development of the country. In this article is carried out the economic analysis of the public food industry in the Republic of Moldova during the years 2014-2018. Dynamic data is presented and analyzed, such as: the number of restaurants, the market share of food services, the number of enterprises according to their size, the number of employees in enterprises, the average number of employees in a food enterprise according to its size, the evolution of the number of employees, the average monthly gross earnings in the public food sector, the distribution of the employed population in the field of public food services and other indicators of the activity of the companies in the public food that allowed to identify more problems existing at the present stage and to generate ideas regarding the development prospects of the public food sector of the national economy.

Cuvinte-cheie
alimentaţie publică, indici economici, întreprinderi, angajati, cheltuieli,

public food, economic indicators, enterprises, employees, expenditure