Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1401 138 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-16 18:05 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
640.43:005.52(478) (1) |
Tipuri de gospodărie (58) |
Operații în management. Direcții (301) |
SM ISO690:2012 TABUNȘCIC, Olga. Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică. In: Economica, 2019, nr. 4(110), pp. 19-33. ISSN 1810-9136. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Economica | ||||||
Numărul 4(110) / 2019 / ISSN 1810-9136 | ||||||
|
||||||
CZU: 640.43:005.52(478) | ||||||
JEL: L83, M00. | ||||||
Pag. 19-33 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Serviciile de alimentație publică prezintă un interes deosebit în dezvoltarea economică și socială a țării. În articolul de față, este efectuată analiza economică a sectorului de alimentaţie publică din Republica Moldova, în perioada 2014-2018. Sunt prezentate și analizate în dinamică date, precum: numărul de restaurante, cota de piață a serviciilor de alimentație, numărul de întreprinderi în funcție de mărimea acestora, numărul de angajați din întreprinderi, numărul mediu de angajați la o unitate de alimentație în funcție de mărimea acesteia, evoluția numărului de angajați, câștigul salarial mediu brut lunar în sectorul respectiv, repartizarea populației ocupate în domeniul serviciilor de alimentație publică și alți indicatori ai activității întreprinderilor din alimentația publică, ce au permis identificarea mai multor probleme, existente, în etapa actuală, în acest sector al economiei naționale |
||||||
Cuvinte-cheie alimentaţie publică, indici economici, întreprinderi, angajati, cheltuieli, public food, economic indicators, enterprises, employees, expenditure |
||||||
|