Argumentum în favoarea revizuirii şi legiferării suspendării şi privării de dreptul de a conduce vehicule ca măsuri de siguranţă
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
718 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 21:23
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
343.346 (73)
Infracțiuni împotriva statului (1058)
SM ISO690:2012
TROFIMOV, Igor, SLISARENCO, Ion. Argumentum în favoarea revizuirii şi legiferării suspendării şi privării de dreptul de a conduce vehicule ca măsuri de siguranţă. In: Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice, 2019, nr. 9, pp. 122-130. ISSN 1857-0976.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice
Numărul 9 / 2019 / ISSN 1857-0976

Argumentum în favoarea revizuirii şi legiferării suspendării şi privării de dreptul de a conduce vehicule ca măsuri de siguranţă

Arguments in favor of revision and enactment of suspention and of the right to drive the vehicles as safety measures

CZU: 343.346

Pag. 122-130

Trofimov Igor, Slisarenco Ion
 
Academia „Ştefan cel Mare“ a MAI al Republicii Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 27 decembrie 2019


Rezumat

În prezentul articol, se punctează necesitatea de a revizui pedepsele penale sub forma privării de dreptul de a conduce mijloace de transport şi anularea acestui drept în vederea racordării titulaturii lor esenţei şi întinderii acestor sancţiuni. Totodată, se propune de a legifera suspendarea şi privarea de dreptul de a conduce vehicule ca măsuri de siguranţă şi nu ca pedepse pentru a le conferi o aplicabilitate mai largă.

In this article, the authors draws attention to the review of criminal penalties in the form of deprivation of the right to drive means of transport and the annulment of this right in order to align their title to the essence and extent of such sanctions. At the same time, it is proposed to legalize the suspension and deprivation of the right to drive as safety measures and not as penalties to give them wider applicability.

Cuvinte-cheie
drept, siguranţă, vehicul, suspendare, privare, anulare,

right, safety, vehicle, suspension, deprivation, revocation