Articolul precedent |
Articolul urmator |
637 20 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-28 23:11 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.13:631.563 (3) |
Cultura fructelor (1429) |
Lucrări agricole (1219) |
SM ISO690:2012 BUJOREANU, Nicolae, GAVIUC, Ludmila, BEJAN, Nina, POPOVICI, Ana, HAREA, Ivan. Calitatea și rezistența fructelor de păr la diverse deprecieri în funcție de metoda de păstrare aplicată. In: Horticultura. Agronomie, Ed. 1, 1 ianuarie 2018, Chişinău. Chişinău: Centrul editorial UASM, 2018, Vol.53, pp. 49-55. ISBN 978-9975-64-304-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Horticultura. Agronomie Vol.53, 2018 |
|||||
Simpozionul "„85 ani ai Facultăţii de Agronomie – realizări şi perspective”, dedicat aniversării a 85 de ani de la fondarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova" 1, Chişinău, Moldova, 1 ianuarie 2018 | |||||
|
|||||
CZU: 634.13:631.563 | |||||
Pag. 49-55 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
In order to determine the effect of the storage method on changes in the content of plastic sub-stances, the degree of resistance to fungal diseases, to functional disorders and natural loss, the fruits of the winter variety Noiabriscaia were stored at 1° C and relative humidity of 85-90%, using the following methods of storage: normal atmosphere, controlled atmosphere - 3% O2 and 5% CO2 and an atmosphere enriched by pairs of the inhibitor of ethylene synthesis of Fitomag. The degree of degradation of plastic substances in pear fruits as a result of damage caused by fungal diseases, functional disorders and natural loss after 180 days of storage has been determined and the most effective methods of storing pear fruit Noiabriscaia have been identified - controlled atmosphere and atmosphere enriched with Fitomag ethanol synthesis inhibitor pairs. |
|||||
Cuvinte-cheie fructe de păr, metodă de păstrare, Indice biochimic, Dereglare funcțională, Boală fungică |
|||||
|