Impactul preparatului melangozidă–o asupra creşterii vegetative, activităţii enzimatice, conţinutului glucidelor şi a substanţei uscate la pomii de măr în condiţii pedoclimatice nefavorabile
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
993 1
Ultima descărcare din IBN:
2022-09-20 10:16
SM ISO690:2012
CECAN, Anatol, ŞIŞCANU, Gheorghe. Impactul preparatului melangozidă–o asupra creşterii vegetative, activităţii enzimatice, conţinutului glucidelor şi a substanţei uscate la pomii de măr în condiţii pedoclimatice nefavorabile . In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2009, nr. 6(26), pp. 153-155. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 6(26) / 2009 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Impactul preparatului melangozidă–o asupra creşterii vegetative, activităţii enzimatice, conţinutului glucidelor şi a substanţei uscate la pomii de măr în condiţii pedoclimatice nefavorabile

Pag. 153-155

Cecan Anatol, Şişcanu Gheorghe
 
Institutul de Genetica şi Fiziologie a Plantelor
 
Disponibil în IBN: 17 decembrie 2013


Rezumat

The investigation have shown considerable infl uence in the fi rst period of vegetation of Melangozidă – O on the vegetative growth and fruit formation, content of glucoses and dry substance in the leafs. The enzymatic activity is intensifi ed in the leafs of fructiferous formations without fruits in the period of fruit maturing, which could create favorable metabolic conditions for the processes of fl oral induction. The unfavorable edaphic and atmospheric conditions for the activity of the metabolic processes, the growth of sprouts slowed down sooner, and the fruits, having a inappropriate size compared to viable ones, mostly fell down before the harvest, leading to negative impact for the fruit production.