Aspecte ale înfloririi si fructificarii stejarului (studiu de caz)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
711 1
Ultima descărcare din IBN:
2021-01-09 13:51
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
582.632.2:581.46/.47 (1)
Botanică sistematică (855)
Morfologia plantelor. Anatomia plantelor (112)
SM ISO690:2012
GRIGORAŞ, Nicolae. Aspecte ale înfloririi si fructificarii stejarului (studiu de caz). In: Impactul antropic asupra calității mediului.: Culegere de articole științifice dedicată dlui ION DEDIU membru corespondent AȘM la 85 de ani de la naștere și 62 ani de activitate științifică, 14 februarie 2019, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Tipogr. "Impressum", 2019, pp. 253-260. ISBN 978-9975-3308-0-0. DOI: https://doi.org/10.53380/9789975330800.26
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Impactul antropic asupra calității mediului. 2019
Conferința "Impactul antropic asupra calității mediului."
Chişinău, Moldova, 14 februarie 2019

Aspecte ale înfloririi si fructificarii stejarului (studiu de caz)

DOI:https://doi.org/10.53380/9789975330800.26
CZU: 582.632.2:581.46/.47

Pag. 253-260

Grigoraş Nicolae
 
Institutul de Ecologie şi Geografie
 
 
Disponibil în IBN: 17 noiembrie 2019


Rezumat

The presented study identifies the existing dependencies between the time course of phenological phenomena in the oak stands, from three sample surfaces, and the factors with a major impact on their evolution. The usefulness of the oak tree research is necessary both for scientific and practical reasons, knowing that the issue of ensuring the production of high quality forest seeds and the necessary quantity is an actual one. The researches show that the formation and development of the oak inflorescences, the amount of acorns reached maturity and the degree of its viability (in the region under study) were in direct correlation with the climatic parameters, during the vegetation period, the presence of defoliating and seminophage species , factors that can induce tree metabolic imbalances, low fructification, and premature fall of fruit. The most intense fructification was certified for the Ivancea research area, followed by the Codrii and Mereşeni areas.

Cuvinte-cheie
stejărete, înflorire, fructificare, defoliatori