Metode de pregătire a materiei prime vegetale pentru CO2-extracţia superc ritică
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
784 35
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-17 10:04
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.314+665.3 (2)
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22)
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (111)
SM ISO690:2012
CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Metode de pregătire a materiei prime vegetale pentru CO2-extracţia superc ritică. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 3-4(81-82), pp. 58-61. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3-4(81-82) / 2019 / ISSN 1857-3142

Metode de pregătire a materiei prime vegetale pentru CO2-extracţia superc ritică

Methods for the preparation ofprime vegetal material fore de pregătire a materiei prime vegetale supercritic CO2-extraction

CZU: 664.314+665.3

Pag. 58-61

Caragia Vavil, Migalatiev Olga, Carelina Marina
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 26 septembrie 2019


Rezumat

În articol sunt prezentate proprietăţile şi caracteristica bioxidului de carbon, ca agent de extracţie aflat în stare supercritică, compoziţia fizico-chimică a materiei prime vegetale şi metodele de pregătire pentru procesul de CO2-extracţie. Au fost cercetate: infl uenţa dimensiunilor particulelor materiei prime vegetale şi infl uenţa conţinutului de umiditate asupra randamentului procesului de extracţie, regimurile de uscare înainte de extracţie. S-au stabilit regimurile optime de CO2-extracţie pentru patru tipuri de materie primă.

Cuvinte-cheie
CO2-extracţia supercritică, extract liposolubil, germeni de grâu, armurariu, amarant, miez de nucă.