Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
784 35 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-17 10:04 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.314+665.3 (2) |
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22) |
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (111) |
SM ISO690:2012 CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Metode de pregătire a materiei prime vegetale pentru CO2-extracţia superc ritică. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 3-4(81-82), pp. 58-61. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 3-4(81-82) / 2019 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.314+665.3 | ||||||
Pag. 58-61 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol sunt prezentate proprietăţile şi caracteristica bioxidului de carbon, ca agent de extracţie aflat în stare supercritică, compoziţia fizico-chimică a materiei prime vegetale şi metodele de pregătire pentru procesul de CO2-extracţie. Au fost cercetate: infl uenţa dimensiunilor particulelor materiei prime vegetale şi infl uenţa conţinutului de umiditate asupra randamentului procesului de extracţie, regimurile de uscare înainte de extracţie. S-au stabilit regimurile optime de CO2-extracţie pentru patru tipuri de materie primă. |
||||||
Cuvinte-cheie CO2-extracţia supercritică, extract liposolubil, germeni de grâu, armurariu, amarant, miez de nucă. |
||||||
|