Studiul compoziţiei fizico-chimice a cupajelor de vinuri pentru spumante albe în baza soiurilor Viorica şi Floricica
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
662 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-06 21:58
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.225:631.5 (6)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
Lucrări agricole (1225)
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, SOLDATENCO, Eugenia, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, ROȘCA, Oleg, UNGUREANU, Semion, PONOMARIOVA, Irina, URÎTU, Dionis. Studiul compoziţiei fizico-chimice a cupajelor de vinuri pentru spumante albe în baza soiurilor Viorica şi Floricica. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 3-4(81-82), pp. 11-15. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3-4(81-82) / 2019 / ISSN 1857-3142

Studiul compoziţiei fizico-chimice a cupajelor de vinuri pentru spumante albe în baza soiurilor Viorica şi Floricica

Studies of fizico-chemical composition of blending white sparking wines on the base of varieties Viorica and Floricica

CZU: 663.225:631.5

Pag. 11-15

Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Soldatenco (Grigorean) Olga, Roșca Oleg, Ungureanu Semion, Ponomariova Irina, Urîtu Dionis
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 26 septembrie 2019


Rezumat

The paper presents the results of the research on the chemical composition of wine blends based on Viorica and Floricica varieties. The non-volatile complex of wine blends of European varieties and new selection varieties has been studied. The volatile complex of blends based on Viorica and Floricica varieties compared to European varieties were analyzed by gaschromatograph method. High concentrations of aromatic compounds responsible for the varietal fl avor of new selection varieties have been established. Also, foamy indices were studied in wine blends based on Viorica and Floricica varieties.

Cuvinte-cheie
coupage, new variety, European variety, nonvolatile complex, aromatic substances, foam properties