Cadrul didactic între identitatea personală, profesională și demnitatea umană
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1104 46
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 13:51
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
37.091 (479)
Organizarea instruirii (528)
SM ISO690:2012
. Cadrul didactic între identitatea personală, profesională și demnitatea umană. In: Univers Pedagogic, 2019, nr. 2(62), pp. 65-71. ISSN 1811-5470.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Univers Pedagogic
Numărul 2(62) / 2019 / ISSN 1811-5470

Cadrul didactic între identitatea personală, profesională și demnitatea umană

Le cadre didactique entre l’identite personnelle, professionnelle et la dignite humaine

CZU: 37.091

Pag. 65-71

 
Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei
 
 
Disponibil în IBN: 13 septembrie 2019


Rezumat

Textul explicitează problematica identității personale și profesionale a cadrului didactic și demnitatea sa umană în procesul educațional. Acestea reprezintă efortul de integrare în grupul educațional și de identi#icare a poziției pe care o deține în comunitatea pedagogică. Pentru „a trăi” cu adevărat, pentru a găsi viața personală și profesională satisfăcător de rezonabilă în mediul educațional, cadrul didactic are nevoie de o imagine personală adecvată și realistă, de construirea valorică a demnității sale umane prin efortul de articulare a sa la societate și pe care să le accepte actorii educaționali.

Le texte explique la problématique de l’identité personnelle et professionnelle du cadre didactique et sa dignité humaine dans le processus éducationnel. Celles-ci représentent l’effort de l’integration dans le groupe éducationnel et de l’identiication de la position qu’elles detiennent dans la communauté pédagogique. Pour „vivre” véritablement, pour trouver la vie personnelle et professionnelle satisfaisant raisonnable dans le milieu éducationnel, le cadre didactique a besoin d’une image personnelle, adéquate et réaliste, de la construction axiologique de sa dignité humaine par l’effort de son articulation à la société et qu’on doit les accepter par les acteurs éducationnels.

Cuvinte-cheie
identitate, individualitate, demnitate, cadru didactic, imaginea de sine, stimă de sine,

l’identité, l’individualité, la dignité, le cadre didactique, l’image de soi-même, l’estime