Optimization rates for the efficiency of rural and agricultural tourism
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
687 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-21 19:14
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.48 (553)
Turism (534)
SM ISO690:2012
GRIBINCEA, Alexandru, BARCARI, Igor, TURCOV, Ana. Căile de optimizare a eficienței turismului rural și agroturistic. In: EcoSoEn, 2019, nr. 1-2, pp. 7-15. ISSN 2587-344X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
EcoSoEn
Numărul 1-2 / 2019 / ISSN 2587-344X /ISSNe 2587-425X

Optimization rates for the efficiency of rural and agricultural tourism

Căile de optimizare a eficienței turismului rural și agroturistic

CZU: 338.48
JEL: J43, L83, Q55, Z32

Pag. 7-15

Gribincea Alexandru1, Barcari Igor1, Turcov Ana2
 
1 Universitatea Liberă Internaţională din Moldova,
2 Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 4 septembrie 2019


Rezumat

One of the major vectors of tourism development is the orientation towards sustainable development, environment, nature, cultural and historical heritage, popular architectural artifacts, and folkloric traditions. The training of the population in the development of agritourism solves the problem of entrepreneurship in the rural area, the landscaping, the development of infrastructure, the increase of income of the rural farmers and communities, the reduction of migration, and the creation of jobs. The development of green tourism is aimed at creating new tourism products, which go beyond the traditional tourist framework. Green tourism is associated with nature, the cultural and historical specificity of the region, the use of agrarian technologies, the way of life, the traditions of farming, the harvesting and processing of agricultural products, etc. The optimization and efficiency of green tourism involves the correlation of the "price-quality-pleasure" triangle with the profitable activity of green tourism, the sustainable reproduction of rural tourism. Green tourism is currently a form of urban regeneration in rural, forest, mountainous and coastal areas by providing accommodation, food, familiarization and participation in the works specific to the area. The aim of research is to study the ways of optimizing and improving rural tourism in the Republic of Moldova.

Unul din vectorii importanți ai evoluției turismului este orientarea spre dezvoltarea durabilă a mediului, naturii, patrimoniului cultural-istoric, vestigiilor arhitecturale populare, tradițiilor folclorice. Antrenarea populației rurale în dezvoltarea turismului din spațiul rural soluționează problema activității antreprenoriale, contribuie la ameliorarea amenajării teritoriului, la dezvoltarea infrastructurii și sporirea venitului fermierilor și al comunităților rurale, la reducerea migrației și la dezvoltarea locurilor de muncă. Dezvoltarea turismului verde are ca obiectiv formarea unor noi produse turistice care depășesc cadrul turistic tradițional. Turismul verde este asociat cu natura, specificul cultural-istoric al regiunii, utilizarea tehnologiilor agrare, modul de viață rural, tradițiile de gospodărire, recoltarea și procesarea produselor agricole etc. Optimizarea și eficientizarea turismului verde presupune corelarea triunghiului „preț – calitate - plăcere” în vederea activității profitabile a turismului verde, a reproducerii sustenabile a turismului rural. Turismul verde este perceput în prezent ca o formă de remediu al sănătății pentru populația urbană în spațiul rural, silvic, montan, de litoral prin prestări de cazare, alimentare, familiarizare și participare la lucrări specifice zonei. Scopul cercetării constă în investigarea căilor de optimizare și eficientizare a turismului rural și agroturistic din Republica Moldova.

Cuvinte-cheie
rural tourism, agrarian tourism, "green" tourism, boarding houses, infrastructure,

turism rural, turism agrar, turism „verde”, pensiuni, infrastructură