Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
749 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-28 10:57 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
005.962.13:640.4 (1) |
Tipuri de management (316) |
Tipuri de gospodărie (58) |
SM ISO690:2012 TABUNȘCIC, Olga. Metodologia evaluării nivelului competențional al angajaților întreprinderilor din sfera alimentației publice. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Exacte şi Economice), 2019, nr. 2(122), pp. 108-115. ISSN 1857-2073. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Exacte şi Economice) | ||||||
Numărul 2(122) / 2019 / ISSN 1857-2073 /ISSNe 2345-1033 | ||||||
|
||||||
CZU: 005.962.13:640.4 | ||||||
Pag. 108-115 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Competitivitatea structurilor economice din domeniul alimentației publice este influențată de mai mulți factori interni și externi, dar rolul-cheie aparține capitalului uman. Conform Strategiei de dezvoltare a comerţului interior în municipiul Chişinău pentru anii 2015 – 2020, elaborate de Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Consiliului municipal Chişinău, unitățile economice se confruntă cu un șir de probleme, ca: preţuri înalte de consum la produse/servicii, amplasarea neuniformă a unităţilor economice, iar una dintre cauzele principale este că în perioada de tranziţie la economia de piaţă sfera alimentației publice a absorbit persoane cu diverse specializări în diferite domenii, departe de activitatea comercială. Majoritatea lucrătorilor nu dispun de acte de studii profesionale şi deţin patentă datorită calificării obținute ca urmare a experienţei de muncă. De aceea, evaluarea cotei persoanelor cu studii comerciale din totalul angajaţilor în sectorul de alimentație publică, conform estimărilor Direcției, este dificilă. În contextul acestei afirmații a fost realizată această cercetare care pune în evidență impactul competențelor profesionale ale angajaților asupra competitivițății structurilor economice din sectorul alimentației publice și a fost elaborată metodologia de evaluare a nivelului competențional al angajaților întreprinderilor din sfera alimentației publice. |
||||||
Cuvinte-cheie alimentaţie publică, competitivitate, angajati, competenţe profesionale, public food, Competitiveness, employees, professional skills |
||||||
|