Particularităti tehnologice în cultivarea agrișului
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
573 3
Ultima descărcare din IBN:
2022-02-23 23:11
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.726(478) (2)
Fructe mici ale tufelror și ale plantelor ierbacee. Arbuști baciferi (130)
SM ISO690:2012
DADU, Constantin, SAVA, Parascovia, DONEA, Victor, BUCAŢEL, Vasile, PARASCHIV, Gheorghe. Particularităti tehnologice în cultivarea agrișului. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2017, nr. 5-6(71-72), pp. 35-40. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5-6(71-72) / 2017 / ISSN 1857-3142

Particularităti tehnologice în cultivarea agrișului

Technological particularities in gooseberry cultivation

CZU: 634.726(478)

Pag. 35-40

Dadu Constantin1, Sava Parascovia1, Donea Victor1, Bucaţel Vasile2, Paraschiv Gheorghe3
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Gradina Botanică (Institut) a AŞM,
3 Şcoala profesională, Cuhureștii de Sus
 
 
Disponibil în IBN: 22 august 2019


Rezumat

Lucrarea prezintă o analiză a cercetărilor științifice efectuate în perioada anilor 2000–2014, orientate spre dezvoltarea culturii agrișului ce scoate în evidență calitățile deosebite și sortimentul oportun, rezistență la boli și dăinători, care exclud aplicarea parțială sau totală a tratamentelor chimice, adaptivitatea la noile condiții pedoclimatice și care permit obținerea unor rezultate economice importante în condițiile Republicii Moldova.

Cuvinte-cheie
agriș, importanța culturii, substanţe nutritive, tehnologii de cultivare, Republica Moldova