Studiul privind compoziția fizico-chimică și profilul organoleptic al vinurilor albe și roze din aria de producere IGP „Codru”
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
793 16
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-10 17:43
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.253 (17)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
PONOMARIOVA, Irina, TARAN, Nicolae, SCORBANOVA, Elena, GOLENCO, Lidia, CIBUC, Mariana, GROSU (COVALCIUC), Olga, NEMŢEANU, Silvia, RÎNDA, Parascovia, CRAVEŢ, Natalia. Studiul privind compoziția fizico-chimică și profilul organoleptic al vinurilor albe și roze din aria de producere IGP „Codru”. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2018, nr. 3(75), pp. 32-35. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(75) / 2018 / ISSN 1857-3142

Studiul privind compoziția fizico-chimică și profilul organoleptic al vinurilor albe și roze din aria de producere IGP „Codru”

Study on physico-chemical composition and organoleptic profile of white and rose wines produced in delimited area of protected geographical indication „Codru”

CZU: 663.253

Pag. 32-35

Ponomariova Irina, Taran Nicolae, Scorbanova Elena, Golenco Lidia, Cibuc Mariana, Grosu (Covalciuc) Olga, Nemţeanu Silvia, Rînda Parascovia, Craveţ Natalia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 20 august 2019


Rezumat

For the study, were presented 18 samples of white, rosé and sparkling wines produced in the category of wines with protected geographical indication „Codru” by 7 economic agents from the grapes harvested in the defined geographical area, which includes the districts Anenii Noi, Chișinău, Dubăsari, Ungheni, Telenesti, Ialoveni, Criuleni. Were determined main physicochemical indices and organoleptic qualities also some complementary indices (glycerol, 2.3-butandiol, nonvolatile organic acids).

Cuvinte-cheie
physico-chemical, organoleptic characteristics, glycerol, nonvolatile organic acids