Recomandări de combatere a putregaiului cenușiu al viței-de-vie în agricultura ecologică
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
741 21
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-23 10:35
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.8.632.4 (2)
Viticultură. Viță de vie. Vii (624)
SM ISO690:2012
CEBANU, Vitalie, GĂINĂ, Boris, CUHARSCHI, Mihail, DEGTEARI, Vladimir, MÎDARI, Adrian, CHIABURU, Elena, ARMAŞU, Svetlana, TERTEAC, Dumitru, VĂTĂMAN, Ion, VOLOŞCIUC, Leonid, VOINEAC, Vasile. Recomandări de combatere a putregaiului cenușiu al viței-de-vie în agricultura ecologică. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2018, nr. 3(75), pp. 16-19. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(75) / 2018 / ISSN 1857-3142

Recomandări de combatere a putregaiului cenușiu al viței-de-vie în agricultura ecologică

Recommendations for combating the grey mold of the grape vines in ecological agriculture

CZU: 634.8.632.4

Pag. 16-19

Cebanu Vitalie1, Găină Boris1, Cuharschi Mihail1, Degteari Vladimir1, Mîdari Adrian1, Chiaburu Elena1, Armaşu Svetlana1, Terteac Dumitru1, Vătăman Ion1, Voloşciuc Leonid2, Voineac Vasile2
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 20 august 2019


Rezumat

Programul de combatere ecologică a putregaiului cenușiu al strugurilor cu utilizarea produselor inofensive pentru mediul înconjurător, prezentat mai jos, reprezintă un model de integrare a metodelor biologice, agrotehnice și imunogenetice (folosirea rezistenței soiului) de prevenire a bolii. La elaborarea programului de protecție ecologică contra putregaiului cenușiu s-au folosit date obținute în urma cercetării și determinării eficienței biologice a diferitor produse biologice de protecție cu impact minim asupra mediului ambiant (în conformitate cu reglementările elaborate de organizația internațională IFOAM).

Cuvinte-cheie
viță-de-vie, putregaiul cenuşiu, preparat biologic micotic, Gliocladin SC, Trichodermină SC, formă preparativă lichidă, Trihodex 25% WP, Enoxil, desfrunzirea (defolierea) parțială a butucilor, recomandări

DataCite XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'>
<creators>
<creator>
<creatorName>Cebanu, V.A.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Găină, B.S.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Cuharschi, M.S.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Degteari, V.N.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Mîdari, A.I.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Chiaburu, E.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Armaşu, S.A.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Terteac, D.D.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Vătăman, I.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Voloşciuc, L.T.</creatorName>
<affiliation>Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Voineac, V.I.</creatorName>
<affiliation>Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title xml:lang='ro'>Recomandări de combatere a putregaiului cenușiu al viței-de-vie &icirc;n agricultura ecologică</title>
</titles>
<publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher>
<publicationYear>2018</publicationYear>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISSN' relationType='IsPartOf'>1857-3142</relatedIdentifier>
<subjects>
<subject>viță-de-vie</subject>
<subject>putregaiul cenuşiu</subject>
<subject>preparat
biologic micotic</subject>
<subject>Gliocladin SC</subject>
<subject>Trichodermină SC</subject>
<subject>formă
preparativă lichidă</subject>
<subject>Trihodex 25% WP</subject>
<subject>Enoxil</subject>
<subject>desfrunzirea
(defolierea) parțială a butucilor</subject>
<subject>recomandări</subject>
<subject schemeURI='http://udcdata.info/' subjectScheme='UDC'>634.8.632.4</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType='Issued'>2018-06-01</date>
</dates>
<resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Journal article</resourceType>
<descriptions>
<description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Programul de combatere ecologică a putregaiului cenușiu al strugurilor cu utilizarea produselor inofensive pentru mediul &icirc;nconjurător, prezentat mai jos, reprezintă un model de integrare a metodelor biologice, agrotehnice și imunogenetice (folosirea rezistenței soiului) de prevenire a bolii. La elaborarea programului de protecție ecologică contra putregaiului cenușiu s-au folosit date obținute &icirc;n urma cercetării și determinării eficienței biologice a diferitor produse biologice de protecție cu impact minim asupra mediului ambiant (&icirc;n conformitate cu reglementările elaborate de organizația internațională IFOAM).</p></description>
</descriptions>
<formats>
<format>application/pdf</format>
</formats>
</resource>