Elaborarea amestecurilor complexe extrudate din materie primă autohtonă cu conținut sporit de amidon
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
645 9
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-13 17:00
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.3:635.621 (8)
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22)
Plante de grădină. Grădinărit (696)
SM ISO690:2012
IUŞAN, Larisa, TERENTIEVA, Galina, CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Elaborarea amestecurilor complexe extrudate din materie primă autohtonă cu conținut sporit de amidon. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2018, nr. 4(76), pp. 35-37. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 4(76) / 2018 / ISSN 1857-3142

Elaborarea amestecurilor complexe extrudate din materie primă autohtonă cu conținut sporit de amidon

Elaboration of the complex extruded mixtures out of the autochthonous raw material with a high starch content

CZU: 664.3:635.621

Pag. 35-37

Iuşan Larisa, Terentieva Galina, Caragia Vavil, Migalatiev Olga, Carelina Marina
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 20 august 2019


Rezumat

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul produselor alimentare pe bază de cereale. În practica mondială există multiple metode și tehnologii de prelucrare a cerealelor în scopul sporirii valorii nutritive, iar una dintre tehnologiile utilizate este tehnologia de extrudare. Prelucrarea materiei prime vegetale cu ajutorul extrudării asigură un volum mare de produse și un efect economic sporit, argumentat prin faptul că un extruder poate înlocui un număr mare de masini și mecanisme necesare în producere. Utilizarea extruderului permite efectuarea unui proces neîntrerupt, ușor controlabil, universal privind prelucrarea materiei prime si obținerea produselor finite.

Cuvinte-cheie
soriz, extrudare, amestecuri cerealiere, valoare biologică, amidon.