Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
645 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-13 17:00 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.3:635.621 (8) |
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22) |
Plante de grădină. Grădinărit (696) |
SM ISO690:2012 IUŞAN, Larisa, TERENTIEVA, Galina, CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Elaborarea amestecurilor complexe extrudate din materie primă autohtonă cu conținut sporit de amidon. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2018, nr. 4(76), pp. 35-37. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 4(76) / 2018 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.3:635.621 | ||||||
Pag. 35-37 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul produselor alimentare pe bază de cereale. În practica mondială există multiple metode și tehnologii de prelucrare a cerealelor în scopul sporirii valorii nutritive, iar una dintre tehnologiile utilizate este tehnologia de extrudare. Prelucrarea materiei prime vegetale cu ajutorul extrudării asigură un volum mare de produse și un efect economic sporit, argumentat prin faptul că un extruder poate înlocui un număr mare de masini și mecanisme necesare în producere. Utilizarea extruderului permite efectuarea unui proces neîntrerupt, ușor controlabil, universal privind prelucrarea materiei prime si obținerea produselor finite. |
||||||
Cuvinte-cheie soriz, extrudare, amestecuri cerealiere, valoare biologică, amidon. |
||||||
|