O metodă fotocolorimetrică de determinare directă a fructozei și zaharozei
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
733 31
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-12 14:50
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222+663.252.4+663.551.1 (4)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
Alcool potabil. Băuturi spirtoase (Băuturi tari pe bază de alcool). Distilarea și rafinarea alcoolului (15)
SM ISO690:2012
BOUNEGRU, Tudor. O metodă fotocolorimetrică de determinare directă a fructozei și zaharozei. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2018, nr. 6(78), pp. 21-26. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 6(78) / 2018 / ISSN 1857-3142

O metodă fotocolorimetrică de determinare directă a fructozei și zaharozei

Photocolorimetrical method for direct fructose and sucrose determination

CZU: 663.222+663.252.4+663.551.1

Pag. 21-26

Bounegru Tudor
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 19 august 2019


Rezumat

Method for the determination of fructose and sucrose in extracts of vegetable and other products, based on the reaction of these sugars with resorcinol in the presence of concentrated phosphoric acid. The method is simple and non-toxic, it allows to quantitatively determine these sugars in the presence of glucose and other sugars, which do not have the ketone group in the open chain of the molecule.

Cuvinte-cheie
Method, extract, fructose, sucrose, resorcinol