Articolul precedent |
Articolul urmator |
583 6 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-22 13:06 |
SM ISO690:2012 GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj, SIMINIUC, Rodica. Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L). In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 3, 20-22 octombrie 2016, Chişinău. Chisinau, Republic of Moldova: Tehnica-Info, 2016, pp. 207-213. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry 2016 | ||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 3, Chişinău, Moldova, 20-22 octombrie 2016 | ||||||
|
||||||
Pag. 207-213 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%. |
||||||
Cuvinte-cheie făină de năut, capacitate de absorbție a apei, spumare, emulsificare |
||||||
|