Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
583 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-22 13:06
SM ISO690:2012
GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj, SIMINIUC, Rodica. Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L). In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 3, 20-22 octombrie 2016, Chişinău. Chisinau, Republic of Moldova: Tehnica-Info, 2016, pp. 207-213.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Modern Technologies in the Food Industry 2016
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry"
3, Chişinău, Moldova, 20-22 octombrie 2016

Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L)


Pag. 207-213

Gutium Olga, Ciumac Jorj, Siminiuc Rodica
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 26 iulie 2019


Rezumat

Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%.

Cuvinte-cheie
făină de năut, capacitate de absorbție a apei, spumare, emulsificare