Caractere fenotipice şi biochimice ale unor tulpini de levuri din genul Saccharomyces cu semnificaţie biotehnologică
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
598 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-01 10:54
SM ISO690:2012
CHISELIŢA, Natalia, NEDBALIUC, Boris, USATÎI, Agafia. Caractere fenotipice şi biochimice ale unor tulpini de levuri din genul Saccharomyces cu semnificaţie biotehnologică. In: Învățămîntul superior din Republica Moldova la 85 de ani : Probleme actuale ale ștințelor exacte și ale naturii, 24-25 septembrie 2015, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea de Stat din Tiraspol, 2015, Vol. 1, pp. 112-118. ISBN 978-9975-76-159-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Învățămîntul superior din Republica Moldova la 85 de ani
Vol. 1, 2015
Conferința "Învățămîntul superior din Republica Moldova la 85 de ani"
Chişinău, Moldova, 24-25 septembrie 2015

Caractere fenotipice şi biochimice ale unor tulpini de levuri din genul Saccharomyces cu semnificaţie biotehnologică


Pag. 112-118

Chiseliţa Natalia1, Nedbaliuc Boris2, Usatîi Agafia1
 
1 Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM,
2 Universitatea de Stat din Tiraspol
 
Disponibil în IBN: 25 iulie 2019


Rezumat

În acest articol sunt expuse rezultatele cercetărilor axate pe evaluarea caracterelor fenotipice și componenței biochimice a unor levuri cu semnificație biotehnologică după păstrare îndelungată. Rezultatele cercetărilor demonstrează stabilitatea în timp a acestor parametri, ce favorizează utilizarea tulpinilor ca obiect biotehnologic.

In this paper are presented the results of research focused on assessing the phenotypic characters and biochemical composition of yeasts with biotechnological significance after prolonged storage. Research results show stability of these parameters in time, that favors the use of these strains as biotechnological object.

Cuvinte-cheie
Saccharomyces cerevisiae, caractere morfo-culturale, componență biochimică, păstrare de lungă durată