Acumularea substanțelor chimice nocive în produsele alimentare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
937 54
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-06 14:35
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
546.26:664.014 (1)
Chimie anorganică (450)
Producerea și consevarea alimentelor solide (297)
SM ISO690:2012
ROTARI, Natalia. Acumularea substanțelor chimice nocive în produsele alimentare. In: Interuniversitaria, Ed. 14, 3 mai 2018, Bălți. Bălți, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2019, Ediția 14, pp. 49-52. ISBN 978-9975-50-234-4..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Interuniversitaria
Ediția 14, 2019
Colocviul "Interuniversitaria"
14, Bălți, Moldova, 3 mai 2018

Acumularea substanțelor chimice nocive în produsele alimentare

CZU: 546.26:664.014

Pag. 49-52

Rotari Natalia
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 5 iulie 2019


Rezumat

This paper summarizes the research data of various bibliographic resources in order to identify the sources of accumulation of harmful chemicals in foodstuffs, their degree of toxicity to the human body, as well as the selection of methods for minimizing the negative actions corresponding to them. The use of pure foods is impossible, but it is possible to act in the part of minimizing the concentration of toxic substances at different stages of processing.

Cuvinte-cheie
chemical fertilizer, pesticide, Antibiotic, hormone, food additive, trypto-phan, dioxin, phthalates, acrylamide, acrolein, furan, aromatic polycyclic hydrocarbons