Specific food security policies
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
760 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-29 22:14
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
351.77:614.3 (1)
Activități specifice administrației publice (1071)
Inspecţie şi control sanitar (92)
SM ISO690:2012
OLEINIUC, Maria. Specific food security policies. In: Journal of Social Sciences, 2019, vol. 2, nr. 2, pp. 79-86. ISSN 2587-3490. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3235244
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Social Sciences
Volumul 2, Numărul 2 / 2019 / ISSN 2587-3490 /ISSNe 2587-3504

Specific food security policies

Politici specifice pentru securitatea alimentară

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3235244
CZU: 351.77:614.3

Pag. 79-86

Oleiniuc Maria
 
"Alecu Russo" State University of Balti
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2019


Rezumat

In this article, the author has analyzed what types of food security policies need to be develop and implement depending on the dimensions of food security in order to improve the situation of food security. Improving the current situation regarding the food security is a dilemma not only related to the national level of a country but also worldwide. The consequences of economic growth and the level of globalization for some countries have been quite impressive, especially for industrial countries, but not for developing and emerging countries. The European Community together with such organizations as the UN and the FAO have come up with quite impressive policies on improving food security, namely the four specific dimensions: insurance, access, use and stability. The main directions of improvement for each food security policy has been analyzed by the author at the level of the country of the Europe and Central Asia region. The scientific methods used by the author are: analysis and synthesis, induction and deduction, history and logic. As a result of research, we find that regardless of the level of development of the country, the state must pay particular attention to the development of such a direction as: increasing the volume of domestic food production, facilitating food imports in the country, creating jobs.

În acest articol autorul a analizat tipurile de politici care trebuie dezvoltate și implementate pentru a îmbunătăți situația privind securitatea alimentară, acest lucru fiind o dilemă legată nu numai de nivelul național al unei țări, ci și din întreaga lume. Consecințele creșterii economice și ale nivelului globalizării pentru unele țări au fost destul de impresionante, în special pentru țările industriale, dar nu și pentru țările în curs de dezvoltare. Comunitatea Europeană, împreună cu organizații precum ONU și FAO, au venit cu politici impresionante privind ameliorarea securității alimentare, și anume cele patru dimensiuni specifice: asigurarea, accesul, utilizarea și stabilitatea. Principalele direcții de îmbunătățire a fiecărei politici de securitate alimentară au fost analizate de autor la nivelul țărilor din Europa și Asia Centrală. Metodele științifice folosite sunt: analiza și sinteza, inducția și deducerea, istoria și logica. Ca urmare a cercetării se constată că, indiferent de nivelul de dezvoltare al țării, statul trebuie să acorde o atenție deosebită dezvoltării unor astfel de direcții, cum ar fi: creșterea volumului producției interne de alimente, facilitarea importurilor de alimente în țară, crearea locurilor de muncă.

Cuvinte-cheie
food security, food security policy, Insurance, Access, stability, use, dimensions of food security,

securitatea alimentară, politica privind securitatea alimentară, asigurarea, accesul, stabilitatea, utilizarea, dimensiunile securității alimentare