Identificarea corectării extractului şi a proprietăţilor organoleptice ale vinului prin adaos de glicerol de sinteză
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
589 8
Ultima descărcare din IBN:
2022-12-18 20:04
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.2 (456)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
SCORBANOVA, Elena, DEGTEARI, Natalia, RÎNDA, Parascovia, TAMPEI, Olga. Identificarea corectării extractului şi a proprietăţilor organoleptice ale vinului prin adaos de glicerol de sinteză. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 5-6(65-66), pp. 51-59. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5-6(65-66) / 2016 / ISSN 1857-3142

Identificarea corectării extractului şi a proprietăţilor organoleptice ale vinului prin adaos de glicerol de sinteză

Identification of correction of extract and the organoleptic properties of the wine, by adding glycerol synthesis

CZU: 663.2

Pag. 51-59

Scorbanova Elena, Degteari Natalia, Rînda Parascovia, Tampei Olga
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Disponibil în IBN: 19 iunie 2019


Rezumat

It has been determined the possibility of identifying additives of synthesized glycerol in wine in order to adjust the extract and organoleptic properties. For this the gas chromatography method is used for determining in wine the impurities characteristic for synthesized glycerol-3-metoxi-1,2-propandiol (3-MPD) or digliceride ciclice (CycDs). The determination includes the extraction of wine’s samples with diethyl ether followed by chromatography of the extract on gas chromatograph with fl ame ionization or mass spectrometry detector and capillary column of high polarity

Cuvinte-cheie
synthesized glycerol, wine, 3-metoxi-1, 2propandiol (3-MPD), digliceride ciclice (CycDs), gas chromatograph, FID, GC-MS, column of high polarity