Aspecte tehnologice ale pătlăgelelor vinete
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
779 10
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-10 11:58
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.3:635.621 (8)
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22)
Plante de grădină. Grădinărit (696)
SM ISO690:2012
LINDA, Liudmila, CARAGIA, Vavil, SARANDI, Tatiana, PÎRGARU, Elena, ODOBESCU, Ludmila. Aspecte tehnologice ale pătlăgelelor vinete. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 5-6(65-66), pp. 40-42. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5-6(65-66) / 2016 / ISSN 1857-3142

Aspecte tehnologice ale pătlăgelelor vinete

Technological aspects of aubergines

CZU: 664.3:635.621

Pag. 40-42

Linda Liudmila, Caragia Vavil, Sarandi Tatiana, Pîrgaru Elena, Odobescu Ludmila
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 19 iunie 2019


Rezumat

Un rol hotărâtor în obţinerea produselor alimentare de calitate îl joacă materia primă. Fiecare mod de prelucrare a materiei prime are specifi cul său şi necesită utilizarea soiurilor şi hibrizilor de culturi agricole cu anumite calităţi. În articol sunt prezentate rezultatele testării soiurilor şi hibrizilor de pătlăgele vinete cultivate pe loturile experimentale ale Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante a Republicii Moldova. Sunt determinaţi parametrii biometrici şi compoziţia fi zico-chimică a opt hibrizi şi soiuri de pătlăgele vinete şi mostre de conserve. Soiurile şi hibrizii cercetaţi sunt incluşi în Catalogul Soiurilor de Plante al Republicii Moldova pentru anul 2016.

Cuvinte-cheie
hibrizi, soiuri, pătlăgele vinete, parametri biometrici, compoziţie fizico-chimică, recomandări.