Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
779 10 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-10 11:58 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.3:635.621 (8) |
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22) |
Plante de grădină. Grădinărit (696) |
SM ISO690:2012 LINDA, Liudmila, CARAGIA, Vavil, SARANDI, Tatiana, PÎRGARU, Elena, ODOBESCU, Ludmila. Aspecte tehnologice ale pătlăgelelor vinete. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 5-6(65-66), pp. 40-42. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 5-6(65-66) / 2016 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.3:635.621 | ||||||
Pag. 40-42 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Un rol hotărâtor în obţinerea produselor alimentare de calitate îl joacă materia primă. Fiecare mod de prelucrare a materiei prime are specifi cul său şi necesită utilizarea soiurilor şi hibrizilor de culturi agricole cu anumite calităţi. În articol sunt prezentate rezultatele testării soiurilor şi hibrizilor de pătlăgele vinete cultivate pe loturile experimentale ale Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante a Republicii Moldova. Sunt determinaţi parametrii biometrici şi compoziţia fi zico-chimică a opt hibrizi şi soiuri de pătlăgele vinete şi mostre de conserve. Soiurile şi hibrizii cercetaţi sunt incluşi în Catalogul Soiurilor de Plante al Republicii Moldova pentru anul 2016. |
||||||
Cuvinte-cheie hibrizi, soiuri, pătlăgele vinete, parametri biometrici, compoziţie fizico-chimică, recomandări. |
||||||
|