Utilizarea fermentaţiei malolactice la producerea vinurilor roşii tinere
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
704 16
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-24 09:57
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.2 (456)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
BORTA, Ion. Utilizarea fermentaţiei malolactice la producerea vinurilor roşii tinere. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 4(64), pp. 32-35. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 4(64) / 2016 / ISSN 1857-3142

Utilizarea fermentaţiei malolactice la producerea vinurilor roşii tinere

Using the malolactic fermentation in the production of young red wines

CZU: 663.2

Pag. 32-35

Borta Ion
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 18 iunie 2019


Rezumat

Malolactic fermentation use in the manufacture of young red wines. Study of innovative technologies for the production of young wines, especially reds table, involves analysis of important factors such as: the concentration of tannins in wines and methods of removing them; diff erent strains of malolactic bacteria used for organic de-acidifi cation of red wines, infl uence of temperature on malolactic fermentation; treating pulp with diff erent pectolytic enzymes.

Cuvinte-cheie
young wine, tannins, strains of malolactic bacteria, temperature, pulp, Enzyme