Influenţa gradului de maturare a strugurilor asupra calităţii vinurilor spumante albe
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
631 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-03 10:43
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.252.1 (3)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
SOLDATENCO, Eugenia, ROȘCA, Oleg, TARAN, Nicolae, STOLEICOVA (VASIUCOVICI), Svetlana. Influenţa gradului de maturare a strugurilor asupra calităţii vinurilor spumante albe. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 2(62), pp. 29-33. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(62) / 2016 / ISSN 1857-3142

Influenţa gradului de maturare a strugurilor asupra calităţii vinurilor spumante albe

Influence of degree of maturity of grape on a white sparkling wine quality

CZU: 663.252.1

Pag. 29-33

Soldatenco Eugenia, Roșca Oleg, Taran Nicolae, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 17 iunie 2019


Rezumat

In this article the detailed study regarding the infl uence of grapes maturity degree on quality of white sparkling wines was studied. According to obtained results the optimal concentration of sugars in grapes for white sparkling wines production was determined and varies in the range from 170 to 190 g/dm³

Cuvinte-cheie
sparkling wines, Quality, maturity degree, wine material, sparkling properties