Conţinutul reziduului de pesticide şi diminuarea acestuia în vinurile albe şi roşii
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
665 6
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-16 22:47
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.253 (17)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
RUSU, Emilian, OBADĂ, Leonora, NEMŢEANU, Silvia, SIREŢEANU, L., CASTRAVEŢ, Gheorghe. Conţinutul reziduului de pesticide şi diminuarea acestuia în vinurile albe şi roşii. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 1(61), pp. 29-32. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1(61) / 2016 / ISSN 1857-3142

Conţinutul reziduului de pesticide şi diminuarea acestuia în vinurile albe şi roşii

Pesticides residual content and its reduction in red and white wines

CZU: 663.253

Pag. 29-32

Rusu Emilian1, Obadă Leonora1, Nemţeanu Silvia1, Sireţeanu L.2, Castraveţ Gheorghe3
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar şi a Fertilizanţilor,
3 Întreprinderea de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici”
 
 
Disponibil în IBN: 17 iunie 2019


Rezumat

This article presents the results on the determination of pesticide residues in white and red wine produced by diff erent methods and highlight the more eff ective preparats for their elimination. In the investigated samples was not identifi ed presence of any multirezidue, detected active substances are metalaxyl and pyrimethanil, attesting in amounts well below the MAL.

Cuvinte-cheie
pesticide residue, metalaxyl, pyrimethanil, maximum admissible limits, chitosan, bentonite