Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
625 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-31 15:07 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.252.4(478) (1) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442) |
SM ISO690:2012 BALANUŢĂ, Anatol, NAZARIA, Aliona, CRUDU, Sorina. Analiza comparativă a fermentaţiei combinate a mustului cu utilizarea diferitor suşe de levuri la producerea vinurilor albe din struguri supracopţi. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2017, nr. 3(69), pp. 35-37. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 3(69) / 2017 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 663.252.4(478) | ||||||
Pag. 35-37 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articolul dat sunt prezentate rezultatele experienţelor referitoare la producerea vinurilor albe din struguri supracopţi cu utilizarea levurilor uscate activate EZFerm 44 izolate într-un sac confecţionat din membrane permeabile cu diametrul porilor de 0,60 μm. Sistarea fermentării alcoolice s-a efectuat prin evacuarea sacilor cu levuri imobilizate, răcirea vinului-materie primă obţinut la o temperatură de până la 5 °C, cu o fi ltrare ulterioară, apoi sulfi tarea până la 200 mg/L SO2 total şi menţinerea la temperatura de 5–6 °C. Astfel, înlăturarea sacilor cu levuri imobilizate simplifi că procesul de sistare a fermentaţiei alcoolice |
||||||
Cuvinte-cheie levuri imobilizate, fermentaţie combinată, Vin, struguri supracopţi |
||||||
|