Analiza comparativă a fermentaţiei combinate a mustului cu utilizarea diferitor suşe de levuri la producerea vinurilor albe din struguri supracopţi
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
625 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-31 15:07
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.252.4(478) (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
BALANUŢĂ, Anatol, NAZARIA, Aliona, CRUDU, Sorina. Analiza comparativă a fermentaţiei combinate a mustului cu utilizarea diferitor suşe de levuri la producerea vinurilor albe din struguri supracopţi. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2017, nr. 3(69), pp. 35-37. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(69) / 2017 / ISSN 1857-3142

Analiza comparativă a fermentaţiei combinate a mustului cu utilizarea diferitor suşe de levuri la producerea vinurilor albe din struguri supracopţi

Comparative analysis of combined fermentation of mustum with the use of different yeast strain, in the production of white wine from overripe grape

CZU: 663.252.4(478)

Pag. 35-37

Balanuţă Anatol, Nazaria Aliona, Crudu Sorina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 15 iunie 2019


Rezumat

În articolul dat sunt prezentate rezultatele experienţelor referitoare la producerea vinurilor albe din struguri supracopţi cu utilizarea levurilor uscate activate EZFerm 44 izolate într-un sac confecţionat din membrane permeabile cu diametrul porilor de 0,60 μm. Sistarea fermentării alcoolice s-a efectuat prin evacuarea sacilor cu levuri imobilizate, răcirea vinului-materie primă obţinut la o temperatură de până la 5 °C, cu o fi ltrare ulterioară, apoi sulfi tarea până la 200 mg/L SO2 total şi menţinerea la temperatura de 5–6 °C. Astfel, înlăturarea sacilor cu levuri imobilizate simplifi că procesul de sistare a fermentaţiei alcoolice

Cuvinte-cheie
levuri imobilizate, fermentaţie combinată, Vin, struguri supracopţi