Studiu privind compoziţia fizico-chimică şi profilul organoleptic al vinurilor roşii produse în aria delimitată pentru indicaţia geografică protejată „Ştefan-Vodă”
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
769 25
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-16 13:36
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.253 (17)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
OBADĂ, Leonora, DEGTEARI, Natalia, GOLENCO, Lidia, CIBUC, Mariana, GROSU (COVALCIUC), Olga, NEMŢEANU, Silvia, RÎNDA, Parascovia, COŞNETE, Maria. Studiu privind compoziţia fizico-chimică şi profilul organoleptic al vinurilor roşii produse în aria delimitată pentru indicaţia geografică protejată „Ştefan-Vodă”. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2017, nr. 3(69), pp. 21-25. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(69) / 2017 / ISSN 1857-3142

Studiu privind compoziţia fizico-chimică şi profilul organoleptic al vinurilor roşii produse în aria delimitată pentru indicaţia geografică protejată „Ştefan-Vodă”

Study on physico-chemical composition and organoleptic profile of red wines produced in area of protected geographical indication „Stefan-Voda”

CZU: 663.253

Pag. 21-25

Obadă Leonora1, Degteari Natalia1, Golenco Lidia1, Cibuc Mariana1, Grosu (Covalciuc) Olga1, Nemţeanu Silvia1, Rînda Parascovia1, Coşnete Maria2
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Asociaţia Producătorilor de Vinuri cu IGP „Ştefan-Vodă”
 
 
Disponibil în IBN: 14 iunie 2019


Rezumat

Study was submitted 18 wines from the harvest of 2015 produced by 7 wineries of the Association of Wine Producers with Protected Geographical Indication „Stefan-Vodă” from grapes of Pinot noir, Merlot and Cabernet-Sauvignon. Data were obtained on the physico-chemical composition and sensory evaluation of wines. Wines containing highlights of glycerol, 2,3-butanediol, ash, total soluble salts and high potential of phenolic compounds. Unreducible dry extract reaches medium to high, and in some wines is excessive.

Cuvinte-cheie
alcohol, glycerol, organic acids, extract, phenolic compounds, organoleptic note