Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
678 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-04 19:55 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
338.439:637 (4) |
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1504) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
SM ISO690:2012 ŞCERBACOV, Elena. Analiza consumului de produse alimentare de origine animalieră. In: Vector European, 2018, nr. 2, pp. 91-94. ISSN 2345-1106. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Vector European | ||||||
Numărul 2 / 2018 / ISSN 2345-1106 /ISSNe 2587-358X | ||||||
|
||||||
CZU: 338.439:637 | ||||||
Pag. 91-94 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Consumul de produse alimentare este determinat de prețurile de vânzare, cantitatea produsă, precum și de tradiții și obiceiuri. Lucrarea are drept scop analiza consumului de produse alimentare de origine animalieră pe cap de locuitor, pe calorii și factori nutritivi. În procesul investigației au fost utilizate metodele analizei, sintezei și com-parației, iar baza informațională au constituit-o lucrările recente din domeniu, precum și datele statistice ale BNS. Rezultatele obținute arată că atât în mediul urban, cât și în cel rural consumul de carne și preparate din carne, lapte și produse din lapte, ouă, pește și produse din pește s-a majorat în anul 2017 față de anii precedenți. De asemenea a crescut și consumul de calorii total și consumul de calorii de origine animală în această perioadă în mediul urban și în cel rural. Consumul mai mare de proteine și lipide se datorează creșterii efectivului de păsări, iepuri de casă și caprine în perioada analizată. Creșterea consumului de glucide pe cap de locuitor în perioada analizată s-a produs pe baza creșterii volumului producției obținute de grâu, fructe sămânțoase și sâmburoase, nucifere, pomușoare, struguri de masă, precum și a mierii de albini în cadrul întreprinderilor agricole și gospodăriilor țărănești. |
||||||
Cuvinte-cheie consum, produse alimentare, calorii, proteine, lipide, glucide, consumption, foods, calories, proteins, lipids, carbohydrates. |
||||||
|